Вальо Братоев с коментар за оставането на Пранди за олимпийската квалификация

Ние не сме повлияли на федерацията за тяхното решение, категоричен бе волейболистът

Вальо Братоев с коментар за оставането на Пранди за олимпийската квалификация
Валентин Братоев изрази позиция по повод последните събития около Силвано Пранди и становището на ръководните фактори на българския волейбол. 31-годишният посрещач направи това от Катар, където вече три седмици води подготовка с новия си отбор.
 
Националът отрече той или брат му Георги, както и някои от другите освободени от Професора състезатели, да са повлияли по някакъв начин на Данчо Лазаров и членовете на Управителния съвет на БФВ.
 
Както е известно, от федерацията поставиха условие на 71-годишния специалист да върне въпросните имена в състава за олимпийската квалификация през януари в Германия.
 
„Изказването ми не е било никога по повод връщането на мен или брат ми в националния отбор. Това, което визирахме, бе относно решението му да ни освободи, без да ни даде становище защо го е направил. Това, какво федерацията прави в момента, не е мое или на брат ми решение, или на Николай Николов, или някой друг изгонен, а лично тяхно!
 
Изказването ни, харесало се или не на Пранди или аудиторията, бе закъснял коментар по повод освобождаването ни тогава, а именно на 29 юни, защото всички тези интриги щяха да са по време на най-важното състезание – олимпийската квалификация и нямаше как да го направим от уважение към момчетата, които са дали всичко от себе си и не го заслужаваха, защото ние бяхме част от тях!
 
Така че нека не се спекулира с това сега. Ние никога не сме имали правото или възможността да редим състава на когото и да било! И никога не сме се опитвали да го правим.
 
А това какво решение ще вземе Пранди в ситуацията, в която сам се е поставил в момента, е лично негово! Също така смея да твърдя, че никой от нас не е останал обиден от факта, че Пранди не ни е повикал”, коментира ситуацията Валентин Братоев пред "Тема спорт".

 

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки