Колоезденето завладява Варна на 5 октомври

Безплатни застраховки и награди за участниците при любителите

Колоезденето завладява Варна на 5 октомври
Мащабното колоездачно събитие „ДЗИ Вело 2019“ завладява Варна на 5 октомври след големия интерес и оспорваните надпревари в първото състезание за годината за Купа Габрово. Надпреварата за Купа Варна ще се проведе в Приморски парк – по алеите, свързващи Летния театър и Пантеона.
 
Освен състезанието за професионални колоездачи в приятелски старт сили ще премерят всички любители на колоезденето, а най-добрите от тях ще спечелят и награди. За да се включите във велотура, единствено е необходимо да се регистрирате на dzivelo.bg, като за всички непрофесионални участници е осигурена безплатна застраховка от ДЗИ за времето на протичане на събитието.
 
Над 220 души взеха участие в първото състезание от „ДЗИ Вело 2019“ - Купа Габрово. Над 60 деца и младежи от Габрово се пуснаха в любителските стартове в дебютното за тази година издание на събитието и премериха сили по специално подготвеното трасе в града. 
В надпреварата по затворен маршрут с трасе от 1 км – тип критериум, участваха 161 професионални състезатели от регионалните клубове в България, сред които едни от най-добрите български бегачи.
 
Победител в категория „Елит“ при мъжете стана Марио Сучев от КК „Драг“. Той е роден в София и преминава през школата на КК „Левски“, а по-късно се състезава в „Несебър“ и през 2012 г. става шампион на България  до 23 г. в индивидуалното по часовник. 
 
Надпреварата в категория „Елит“ бе изключително оспорвана. Втори в Купа Габрово от „ДЗИ Вело 2019“ финишира участникът на Олимпийските игри в Атина Радослав Константинов. Бургазлията за кратко се състезава в „Несебър“, а след това кара за френския „Мартиг“. През 2017 г. Радослав поставя рекорд на 4000 метра „индивидуално преследване“ и  става шампион на България в индивидуалното по часовник, както и втори на шосе. Победител е в Обиколката на Камерун през 2004 г. и след поредица от добри изяви печели квота за Олимпийските игри, като представя България в колоезденето на писта (1000 метра от място).
 
 
 
Първото за 2019 г. състезание от мащабното колоездачно събитие „ДЗИ Вело“ бе изключително оспорвано и в останалите категории и възрастови групи.
 
При юношите старша възраст Любомир Илчев приложи отлична тактика по време на цялото състезание. Така варненецът и неколкократен шампион на България спечели Купа Габрово.
 
При юношите младша възраст първото място спечели Габриел Грозев от КК „Верея“ (Стара Загора), който се оформя като един от най-силните български състезатели за възрастта си.
 
След Купа Варна (5 октомври) ще се проведе и заключителното трето състезание за годината -  Купа Русе (12 октомври).
 
Събитията се организират по инициатива на ДЗИ със съдействието на Община Габрово, Община Варна и Община Русе, както и с подкрепата на Колоездачен клуб “Несебър”, Колоездачен клуб “Янтра- Исполин” и Колоездачен клуб “Варна".

 

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки