Китипова се завърна при шампионките

Очаквам да излезем от груповата фаза на Шампионска лига, заяви националката

Китипова се завърна при шампионките
Националката Лора Китипова се завърна във волейболния шампион на България Марица (Пловдив). Разпределителката беше в отбора и през сезон 2017-2018.
 
С Марица Лора спечели златен дубъл в България и стана част от тима, който влезе за първи път в групите на Шампионската лига след елиминирането на руския Енисей (Красноярск).
 
Лора Китипова игра през изминалия сезон в румънския Волей Алба (Блаж), който спечели златен дубъл в Румъния. Освен това тимът достигна и до финал на втория по сила европейски женски клубен турнир – Купата на ЦЕВ. Там Алба загуби в две срещи от италианския Ямамай и-уърк (Бусто Арсицио), с който преди време Марица игра в европейските клубни турнири.
 
В първата среща в Румъния падна с 0:3 (19:25, 16:25, 14:25), а в реванша в Италия тимът загуби с 1:3 (25:27, 19:25, 23:25, 20:25). Лора Китипова игра и в двете срещи. Китипова беше част и от женския национален отбор по волейбол, с който взе участие във Волейболната Лига на нациите, олимпийската квалификация и Европейското първенство по волейбол.
 
Разпределителката е играла освен в Румъния, още в Азербайджан, Германия, Италия и Русия. В България е защитавала цветовете освен на Марица и на Левски (София), ЦСКА (София) и за кратко Славия (София).
 
„Целите пред Марица са много високи. Шампионската титла и Купа България са задължителни. Очаквам да излезем от груповата фаза на Шампионска лига. Да направим едно много силно представяне и да покажем добър волейбол. В клубно ниво станахме шампионки и спечелихме Купата на Румъния. Получиха се доста силни мачове срещу КСМ (Букурещ), за щастие успяхме да ги победим.
 
С националния отбор завършихме на осмо място на Европейско първенство, което не е малко. За съжаление във ВЛН не се представихме добре, но с този подмладен отбор натрупахме доста опит и за следващата година ще се опитаме да се класираме пак във ВЛН и да се представим по-добре. Двубоят с Енисей в Красноярск е най-паметният мач за мен. По това време те бяха трети в Русия. Въпреки това ние успяхме да ги победим като гост и да се класираме за групите на Шампионската лига.
 
Престоят ми тук както тогава, така и сега винаги е бил много приятен, защото съм си вкъщи. Не е като да играеш в чужбина за друг отбор. Организацията винаги е била на ниво и има много висок професионализъм. Всичките ми приятели са тук, чувствам се прекрасно. Най-важното е всички да са здрави и да покажем един добър волейбол“, заяви Лора Китипова пред volleymaritza.bg.

 

Драма! Националките до 18 години паднаха от Испания

Мачът е подготовка за европейска квалификация

Българин след лекторите на уебинарна серия на CEV

Вижте подробности

Нефтохимик 2010 се класира за 1/2-финалите във волейболното първенство

Шампионите надвиха с 3:1 Берое

Любо Ганев: Целта за националния отбор е Ел Ей 2028

"Всеки гейм е важен", заяви президентът на БФВ

Волейболисти представят гордостите на Левски

Вижте подробности

Волейболът прие бюджета си за 2024 г.

Вижте подробности

ЦСКА е първият полуфиналист във волейболното първенство

"Червените" чакат победителя от Дея спорт и Черно море

Черно море се спаси от елиминация в НВЛ

Варненци ще играят решителен трети плейоф с Дея спорт

ОФИЦИАЛНО: Италия е последният домакин на Евро 2026

България, Румъния и Финалндия са останалите страни, които ще приемат шампионата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки