Най-добрите ни джудисти благодариха на Борисов и Кралев за помощта

Вижте как реагираха Ивайло Иванов, Янислав Герчев и Ивелина Илиева

Най-добрите ни джудисти благодариха на Борисов и Кралев за помощта
Тримата най-добри състезатели по джудо на България изказаха своите благодарности към премиера Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Причината Ивайло Иванов, Янислав Герчев и Ивелина Илиева да реагират емоционално в социалните мрежи стана новината, че Министерският съвет отпуска средства за организирането на Европейската купа по джудо, която ще се проведе от 31.01 до 03.02.2020 г., както и за Европейското първенство за мъже и жени, насрочено за април 2022 г.
               
Във фейсбук Ивайло Иванов, който е един от най-добрите джудисти в света в категория до 81 кг, сребърен медалист от Европейските игри в Минск и носител на медали от най-силните международни турнири в света написа:
 
"Радостен съм да съобщя,  че днес правителството одобри необходимите средства за провеждането на Европейската купа по джудо и на Европейското първенство по джудо за мъже и жени през април 2020 година! Очакваме над 450 спортисти от 50 държави и над 60 официални лица да участват.  Това е изключително важна новина за развитието на спорта у нас и за утвърждаването на авторитета ни на международно ниво!
 
Искам да благодаря лично на премиера Борисов и на министър Кралев  за личния им ангажимент към развитието на джудото в България! Благодарение на срещата на Борисов и Кралев с президента на Европейския съюз по джудо Сергей Соловейчик  през април тази година страната ни получи правото да организира спортния форум, който ще се проведе за първи път в България.
 
Европейското в България ще ни даде възможност за изява на световни и европейски първенства от най-висок ранг. Европейската купа е с ранг на олимпийска квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2021 г. е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100% актив от точки в ранглистата."
 
Ивелина Илиева, която завърши на петото място  на Световното първенство по джудо преди малко повече от месец също не скри радостта си и написа:
 
"Огромни благодарности на премиера Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и правителството за това, че са съпричастни към нашия спорт и осигуриха средства, с които ще можем да домакинстваме Европейска купа 2020 и първото Европейско първенство по джудо за мъже и жени 2022г. в София. Тяхната помощ е безценна, тъй като Купата е с ранг на олимпийска квалификация за Олимпийските игри в Токио през 2020 г. и за нас ще бъде от изключителна важност да се състезаваме на родна земя пред българската публика!  Европейското първенство по джудо за мъже и жени през 2022 г. е включено в календара на Световната джудо федерация и Европейската джудо федерация и носи 100 %  актив от точки в ранглистата. Очаква се в него да вземат участие 450 спортисти от 50 държави, техните екипи и 60 официални лица. Голяма гордост е, че Световното ще се проведе в държава като Япония, а Европейското – в нашата страна!"
 
Двукратният сребърен медалист от европейски първенства Янислав Герчев се присъедини с благодарност към премиера и спортния министър в социалните мрежи:
 
"Днес научих много радостна новина за българското джудо! Министерски съвет отпусна нужната сума за организирането на Европейската купа по джудо през 2020 г. и Европейското първенство през 2022 година. Искам да изкажа своята благодарност към премиера  Бойко Борисов и министъра на младежта и спорта Красен Кралев за доверието и съдействието това да се случи, защото и двете състезания са от изключително значение за развитието на джудото в България. В последните години нашата столица е домакин на Европейски купи, но за първи път ще приеме Европейски шампионат при мъжете и жените. Като спортист мога да кажа, че няма нищо по-хубаво от това да защитаваш честта на България пред родна публика! Всички състезатели знаят колко важна е подкрепата от трибуните и какъв допълнителен стимул за по-добро представяне ни носи."
 
 
Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки