Даниил Медведев грабна трофея в Шанхай

Ти си най-добрият тази година, заяви Зверев на Медведев

Даниил Медведев грабна трофея в Шанхай
Руснакът Даниил Медведев спечели турнира от категорията "Мастърс" в Шанхай. Поставеният под номер 3 Медведев победи петия поставен Александър Зверев с 6:4, 6:1 след 74 минути игра. 23-годишният руснак пропиля ранен аванс от 3:0, но след 4:4 той взе седем поредни гейма по пътя си към успеха.
 
В шестия си пореден финал и общо девети за годината Медведев взе общо седма титла в кариерата си и четвърта за сезона. Първия си трофей тази година финалистът на US Open грабна в София през февруари.
 
Руснакът е в серия от девет поредни победи без загубен сет, като има 29 успеха в последните си 32 мача. Той е и лидер за сезона с вече 59 победи. След двубоя в Шанхай Зверев не спести суперлативи към шампиона. 
 
„Първо поздравления за Даниил. Ти си може би най-добрия играч в света през последната година. Начинът, по който играеш е невероятен. Пожелавам ти всичко най-добро за следващите турнири. Шест поредни финала… мисля, че можеш да стигнеш до девет. Пожелавам ти късмет, на теб и екипа ти. Подобрихте се много в последната година“, каза Александър на съперника си.
 
Самият Зверев също може да извлече много позитиви от представянето си, след като елиминира Роджър Федерер и показа добър тенис през цялата седмица:
 
„Искам да благодаря и на своя отбор. Благодаря, че сте с мен и ме подкрепяте, че сме заедно в тежките моменти. Беше емоционално пътуване както на корта, така и извън него. Ще става по-добре, обещавам ви, аз ще ставам по-добър. В един момент заедно ще вдигнем трофей отново“, завърши германецът.
 
Шампионът върна жеста към опонента си и също отправи добри думи по негов адрес:
 
„Каква прекрасна вечер. Искам първо да поздравя Саша. Страхотна седмица, имаше невероятни мачове тук. 15-13 в тайбрека срещу Шарди, победи Роджър… Мисля, че отново ще се завърнеш в такава форма, тъй като си един от най-добрите в света. Също поздравления и към отбора ти. Може и да нямахте най-добрата година, но виждам с какъв професионализъм подхождате, как живеете за тениса и мисля, че ще се завърнеш. Продължаваш да бъдеш един от най-добрите в света. Поздравления за вас. 
 
Искам да благодаря и на своя треньор, който е тук с мен, както обикновено – всяка седмица, всеки ден. Върши чудесна работа и съм много щастлив да го имам на своя страна, благодаря ти много. Искрено благодаря на всички, които не са тук в Китай, но са важни за мен. Започвайки със своята съпруга – с нея се чувствам непобедим, тя вярва повече в мен, отколкото аз самия. Усещането е прекрасно. Разбира се, благодарности към семейството ми – сестра ми и родителите ми, които винаги са ме подкрепяли. Към целия ми отбор – хората, които не виждате по турнирите, но ме правят по-силен всеки ден“, заяви Даниил.
 
След днес Медведев се насочва към Москва, където ще играе на VTB Kremlin Cup през следващата седмица.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки