УЕФА разследва Турция за козируването в Истанбул

За нашата нация, особено за тези, които рискуват живота си за нея, написа голмайсторът Тосун след победата над Албания

УЕФА разследва Турция за козируването в Истанбул
Европейската футболна асоциация (УЕФА) ще започне разследване срещу националния отбор на Турция, след като футболистите от тима козируваха при победния гол на Дженк Тосун във вратата на Албания в петък в мача от квалификациите за Евро 2020 в Истанбул.
.
Турците спечелиха срещата с 1:0 с гол в последните секунди, а играчите и треньорското ръководство си направиха подобна снимка и в съблекалнята след мача. Въпросната случка става само дни след началото на военната операция, която предприе Турция на територията на съседна Сирия.
 
Самият Тосун сложи снимката си в профила си в Инстаграм с послание: "За нашата нация, особено за тези, които рискуват живота си за нея." От турската федерация също посветиха победата на войниците, които се бият в Сирия.
 
Според УЕФА обаче това може да се сметне за политически символ, който централата не допуска. Говорителят на централата Филип Тоунсенд заяви, че козируването се разглежда като провокация и добави, че това действие ще бъде разгледано сериозно от компетентните органи.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки