ОБЗОР: Трета поредна победа за Балкан в НБЛ

Шампионите пометоха Черно море с 35 точки разлика, Берое надви Спартак Пл

ОБЗОР:  Трета поредна победа за Балкан в НБЛ

Балкан продължава без грешка от началото на сезона в Националната баскетболна лига. Баскетболистите на Йовица Арсич записаха трети пореден успех в шампионата, след като очаквано се наложиха над Черно море Тича със 101:66 в среща, изиграна в „Арена Ботевград“. 

 
Шампионите доминираха още от началните минути и спечелиха убедително. Загубата бе трета за варненския тим.
 
Дебют за „зелените“ направиха двете нови попълнения Алекс Симеонов и Кени Хол, а в игра се завърна Марко Радонич. Тъй като тимът в момента е с 13 баскетболисти, треньорският щаб реши да извади от групата Николай Вангелов. За гостите не игра Мартин Стефанов, който е с травма в глезена.
 
Най-резултатен за успеха бе Михайло Секулович с 18 точки.
 
За Черно море Тича с 24 точки е Джими Гавин.
 
Берое се спечели с 91:77 срещу Спартак Плевен в Стара Загора. Така воденият от треньора Любомир Минчев състав вече е с актив 2-1, като има успех още над Ямбол и поражение от Левски Лукойл на старта на редовния сезон. 
 
С 22 точки и 7 борби най-резултатен за Берое бе Александър Янев. Реджър Дауъл завърши със 17, а Остин Прайс се отчете с 15 срещу Спартак. Трей Моузес реализира 10 точки и овладя 9 борби. Също 10 отбеляза и Антъни Уокър. Иван Лилов завърши с едва 3 точки, като добави 3 борби и 5 асистенции. За Берое втори мач от шампионата пропусна Нашон Джордж.
 
Впечатляващите 19 борби и 24 точки, реализирани от Димитър Маринчешки пък не бяха достатъчни за Спартак Плевен. Николай Титков отбеляза 13 точки, а 12 добави Денислав Вутев. С 10 завърши Николай Маринов, а Мартин Маринов остана с 8, като вкара само 2 тройки от 10 опита, но се отчете с 5 борби и 6 асистенции.
 
Рилски спортист постигна очаквана, но не и лесна победа над Академик София с 95:86. Тимът от Смоков беше без  Златин Георгиев и Милен Дудев и за тази среща. Академик пък пристигна без Александър Милов, който е с бfлки в прасеца, а заради контузии участие не взеха и Костадин Лазаров и Николай Иванов.
 
В тази ситуация като титуляр за състава от Правец започна Дамян Минков, като юношата се представи отлично и в двете фази на играта.
 
Зейвиър Джонсън вкара 19 за успеха, Тихомир Желев добави 18, плюс 8 борби и 6 асистенции, а Мирослав Васов - 15.
 
Николай Грозев бе най-резултатен за Академик с 26. Николай Николов записа 14, но контузи лявото си коляно в края на двубоя. Цветомир Чернокожев и Андрей Иванов отбелязаха по 11, а Дамян Минков - 12, плюс 7 борби, 3 откраднати топки и 2 чадъра.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки