Дортмунд прекъсна серията от равенства с успех над лидера в Германия

"Жълто-черните" сразиха Мьонхенгладбах с гол на Ройс

Дортмунд прекъсна серията от равенства с успех над лидера в Германия

След три поредни равенства в Бундеслигата отборът на Борусия Дортмунд затвори устите на своите критици, като постигна важна домакинска победа 1:0 над лидера в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах. Голямото дерби оправда всички очаквания, а също така сложи край на серията от 4 поредни шампионатни победи за „жребчетата”.

В 27-ата минута Щефан Лайнер засече отблизо центриране от пряк свободен удар, ала Бюрки беше подготвен. Две минути след него Бреел Емболо завърши своя дрибъл с плътен шут от вътрешността на наказателното, което отново постави вратаря на Дортмунд под светлината на прожекторите.

Домакините имаха своя първи голям шанс след 33 минути игра. Томас Дилейни се извиси и нанесе изстрел с глава след подаване от ъглов удар. Сега беше ред на Ян Зомер да се намеси авторитетно. Торган Азар, бившият играч на Мьонхенгладбах, беше на точното място и добута топката в мрежата, ала радостта му беше попарена след намесата на ВАР. Попадението правилно беше отменено заради засада на белгиеца.

Четири минути преди паузата Емболо получи нов шанс да отбележи за гостите, като и този път Бюрки имаше последната дума. Така първото полувреме приключи при нулево реми.

Втората част започна с ранен домакински натиск, който се отплати.  След като в 53-ата минута Ашраф Хакими беше отчаян от Зомер, то 5 минути след него работата свърши капитанът Марко Ройс. Той получи чудесна асистенция от Азар и на скорост съумя да чукне топката покрай вратаря – 1:0. Така Ройс има голове срещу бившия си тим в 5 поредни мача.

Двадесет минути преди края дойде и епизодът с контузията на Бюрки, който не беше в състояние да превъзмогне болките и да продължи. Появилият се вместо него на терена Хиц в самия край на срещата по изумителен начин отчая Аласан Плеа, който почти си помисли, че е изравнил резултата. Преди този епизод пък друго попадение на Дортмунд, този път на Юлиан Бранд, беше отменено заради засада.

Резултатът от „Сигнал Идуна Парк” превърна временното класиране на Бундеслигата в наистина любопитна гледка. Отборите от първо до девето място на практика са вместени само в рамките на 2 точки. Мьонхенгладбах остана първенец с 16 точки, колкото има и вторият Волфсбург. Дортмунд събра 15 на сметката си и се изкачи до 4-а позиция, като има еднакъв актив с Байерн Мюнхен и РБ Лайпциг. Цели 4 тима под тях – Шалке 04 (с мач по-малко), Фрайбург, Айнтрахт Франкфурт и Байер Леверкузен – имат по 14 точки.

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

Алонсо отказа да говори за титлата, Розе му я честити

Треньорът на Леверкузен е готов за „бирен душ“

Крути мерки в Дрезден заради смъртни заплахи

Закриха тренировките на тима

Леверкузен е на 3 точки от титлата след изключително ценен успех в Берлин (ВИДЕО)

"Аспирините" спечелиха с 1:0 срещу Унион

Борусия (Дортмунд) планира да привлече ас на Щутгарт от лятото

Крис Фюрих е попаднал в радара на рурския тим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки