Опашкар нанесе първа загуба на Реал за сезона (ВИДЕО)

Майорка спечели с 1:0 у дома, "кралския клуб" игра с човек по-малко от 74-ата

Опашкар нанесе първа загуба на Реал за сезона (ВИДЕО)

Реал Мадрид претърпя първа загуба за сезона, след като отстъпи с 0:1 при визитата си на Майорка в двубой от 9-ия кръг на Примера дивисион. Единственият гол в мача вкара Лаго Джуниър в 7-ата минута, гостите пък останаха с човек по-малко в 74-ата минута, след като Одрисола бе изгонен. Така „кралския клуб“ пропусна да изпревари Барселона, който е на върха в класирането с 19 точки. Реал остава с 18, а Майорка записва важни три точки и излиза от зоната на изпадащите, изравнявайки се вече с 13-ия Валядолид, който също има 10 т.

Срещата започна с натиск на гостите, като Иско пробва още във 2-ата да открие резултата, но ударът му попадна във вратаря.

В 7-ата минута, при контраатака на Майорка, Лаго Джуниър направи страхотен рейд отляво, нахлу в пеналта и с точен удар в далечния на Куртоа ъгъл откри резултата.

Седем минути по-късно „кралския клуб“ бе шокиран за втори път – Будимир получи отдясно и без да се бави отправи прецизен диагонален удар, вкарвайки втори гол за своя тим. Попадението обаче бе отменено заради засада.

Нов шанс за домакините се откри в 16-ата, когато Лаго Джуниър направи центриране от аутлинията, но за късмет на Куртоа Будимир и Родригес се разминаха с топката.

Винисиус направи добър пробив в 25-ата, но стреля покрай десния страничен стълб. Две по-късно Хамес изведе Бензема с перфектен пас от половината на Реал, французинът нанесе техничен удар, прехвърляйки Маноло Рейна, но топката срещна напречната греда.

След почивката динамиката се запази, като атаките към двете врати следваха една след друга.

В 58-ата Будимир почти удвои аванса на Майорка – Фран Гамес центрира от десния фланг, хърватинът засече с глава, а Куртоа само изгледа топката, която мина покрай левия страничен стълб.

В 64-ата Рамос опита директен обстрел от фаул, но ударът му беше прекалено силен и топката премина над вратата.

В 74-ата Одриосола направи грубо нарушение, за което получи жълт картон, който бе негов втори и бе изгонен.

Футболистите на Зинедин Зидан продължиха да търсят изравнителното попадение, но така и не успяха да затруднят отбраната и вратаря на Майорка и записаха първа загуба за сезона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки