Берое и Славия в дуел за топ 6

Трима основни играчи на заралии аут заради контузии

Берое и Славия в дуел за топ 6
Берое посреща Славия днес от 20:00 часа в поредния равностоен сблъсък от 13-ия кръг в елита. И двата отбора имат шанс да пробият в Топ 6. Победителят от мача, ако има такъв, ще измести Арда от шестото място.
 
А заралии ще влязат в шампионската група и при равенство, каквото още не са записали този сезон (6-0-6). Берое е доста колеблив през този сезон, за което говори не само редуването на победи и загуби, но и головата разлика - 18:19. 
 
При Славия пък се наблюдават наченки на прогрес спрямо предходните кампании. Със завръщането от контузии на основни състезатели белите стабилизираха резултатите. Те са в серия от 3 успеха - 4:0 над Загорец за купата и по 1:0 над Ботев Пд и Царско село за първенството.
 
Днес Берое няма да разчита на трима заради контузии, както и на Василев заради наказание. С травми аут са Бандаловски, Генев и Охене, което отваря много проблеми в защита. Заради отсъстващите в групата попадна юношата Стоян Вергиев. В отбрана отдясно ще започне Милен Желев, в центъра ще са Алкан u Ангелов, а Ахмед Туба ще действа отляво. Под рамката отново ще застане Перниш, който заради болест отпадна в последния момент от сметките за Черно море (0:2).
 
Дискусионно пък е присъствието сред 11-те на Педро Еуженио поради недобра форма. Португалецът най-вероятно ще остане резерва. По фланговете ще атакуват Конте и Бригидо, а Минчев ще е зад Камбуров. Трябва да се отбележи, че Конте, който бе привлечен след повече от година без мач, доста бързо се наложи под Аязмото. Той е стартирал в последните 4 кръга. А в паузата за националите Конте вкара за Гвинея в контролата с Чили (2:3).
 
В Берое има краткосрочна цел за 3 поредни домакински успеха. След Славия заралии посрещат Ботев Враца, гостуват на Лудогорец и приемат Арда.
 
В Славия единственият липсващ титуляр ще е централният защитник Андреа Христов. В лазарета е и десният бек Ертан Томбак, но неговата травма е дългосрочна. Всички останали са на линия, но кондиционното състояние на някои от състезателите все още не им позволява да са титуляри. 
 
"Трудно играем в Стара Загора, но ще направим всичко възможно, за да бием. Ще търсим победата, пък ще видим какво ще се получи", каза треньорът на Славия Златомир Загорчич.

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки