Кралев се срещна със спортните клубове във Враца

Министърът на спорта проведе дълга дискусия с над 50 спортисти

Кралев се срещна със спортните клубове във Враца

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с представители на местната спортна общественост във Враца. Кралев проведе дълга дискусия с над 50 спортисти, треньори и спортни деятели. Те коментираха пред спортния министър, че са доволни от развитието на спорта в града им през последните години и отправиха благодарности към Калин Каменов за съдействието, което Общината им оказва.

 
 
От своя страна министър Кралев сподели, че ММС и Българската федерация по лека атлетика имат намерения за строеж на лекоатлетически полигон за хвърляния. "В България има един единствен такъв полигон, който се намира в Балчик. Само за няколко години след като го направихме се изгради състезателят Валентин Андреев, който е един от най-добрите в света и спечели медал от Младежките олимпийски игри. В България няма друг такъв полигон. С Българската федерация по лека атлетика обсъдихме варианта и взехме решение тук да е вторият полигон. Той ще е първият в Западна България. Чакаме проектирането, за да видим какъв ресурс ще е необходим и ще започнем веднага да го правим", каза той.
 
Също така след завършване на ремонтните дейности на секторите на стадион "Христо Ботев" се планира и изграждането на лекоатлетическа писта. "Важно е тук да има такъв център по лека атлетика като допълнение на прекрасната зала, която беше направена и имах възможност да участвам в откриването й преди няколко години", допълни Красен Кралев.
 
По покана на Калин Каменов министър Кралев и Любо Ганев посетиха спортен комплекс "Христо Ботев" и инспектираха основния ремонт на волейболната зала, който се осъществява със средства отпуснати от правителството. Тя се очаква да бъде открита след месец, а волейболната легенда обеща топки за местния отбор.
 
Спортният министър инспектира и осигуреното със средства от държавния бюджет осветление на стадион "Христо Ботев". Там той се срещна и с футболистите от мъжкия отбор на Ботев (Враца), които тренираха на терена.
 
По време на посещението си в града министър Кралев бе придружаван от д-р Иво Ралчовски, Александър Владимиров, Петя Долапчиева, Момчил Калистратов, Владимир Миленков, Христо Илиев, Гроздан Темнишки и др.
Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки