Царско село прекъсна черна серия с бой по Ботев Враца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Родни Антуи с два фамозни гола при домакинския успех с 3:0

Царско село прекъсна черна серия с бой по Ботев Враца (ВИДЕО+СНИМКИ)

Царско село прекъсна негативната си серия от 6 поредни мача без победа, след като се наложи с 3:0 над гостуващия Ботев Враца в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига.

Антон Карачанаков откри резултата в 28-ата минута след асистенция на Уесли Ната, а след почивката Родни Антуи вкара два красиви гола за крайният успех на своя тим.

Първата интересна ситуация в сблъсъка дойде след само 120 секунди игра. Валери Божинов изведе зад гърба на защитата на домакините Петър Атанасов, но Мартин Кавдански се справи на високо ниво. Малко по-късно Родни Антуи шутира от малък ъгъл, но атакуващият футболист не успя да затрудни Красимир Костов.



В 27-ата минута Карачанаков получи шанс да стреля от границата на наказателното поле. Ударът обаче попадна право в ръцете на стража на Ботев.

Секунди по-късно домакините поведоха в резултата. Уесли Ната центрира много добре към Антон Карачанаков, който от близка дистанция прати кълбото в мрежата на "зелените".



Втора част започна мечтано за тима на Никола Спасов. В 49-ата минута звездата на Царско село Родни Антуи бе изведен зад гърба на отбраната на Ботев, след което холандецът матира Костов с прекрасен удар от дистанция.



В 56-ата минута Антон Карачанаков центрира от фаул в наказателното поле към Мартин Кавдански, който стреля с глава, но над вратата. Секунди по-късно Карачанаков бе близо до втория си гол в срещата, но Костов изби с крак.

В 68-ата минута падна нов гол в мрежата на гостите от Враца. В негов автор отново се превърна Родни Антуи, който развинти защитата на "зелените" и  с техничен шут от около 20 метра не остави шанс на Красимир Костов.



В 79-ата минута Валери Домовчийски стреля от пряк свободен удар, но опитът му премина далеч от целта.



В края на срещата резервата Симеон Мечев шутира от дистанция, но вратарят на домакините изби майсторски в ъглов удар. Това бе и последната интересна ситуация в срещата от 13-ия кръг на шампионата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки