Красен Кралев: В Сандански вече има уникална мултифункционална спортна зала (СНИМКИ)

Министърът похвали местната власт за направеното за спорта

Красен Кралев: В Сандански вече има уникална мултифункционална спортна зала (СНИМКИ)
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети изградените в последните четири години нови спортни обекти в Сандански. По покана на Кирил Котев спортният министър разгледа новоизградената многофункционална спортна зала в Сандански, която вече е завършена и предстои да бъде открита.
 
Министерски съвет отпусна целево финансиране в размер на над 3,3 млн.лева за изграждането на спортния комплекс. Общината осигури допълнително 460 хил. лева. Трибуните са с 500 седящи места за зрители. Залата е изградена по всички съвременни стандарти за енергийна ефективност и безопасност. 
 
“Благодарение на доброто сътрудничество между правителството и местното управление, Сандански ще разполага с една от малкото зали в България, които предлагат възможност за практикуване на всички колективни спортове на закрито”, заяви Красен Кралев. 
 
 
В новата зала той разговаря с представители на спортната общественост от региона. В знак на благодарност спортният министър получи фланелка от местния волейболен клуб “Медиус Волей” с неговото име. 
 
Кралев се срещна с местни спортисти и на лекоатлетическата писта в парка “Свети Врач”. Пистата отговаря на международните стандарти за провеждане на младежки състезания. В изграждането на пистата бяха инвестирани над 800 хил. лева. В момента тя се ползва за подготовка на атлети от цялата страна. 
 
 
В непосредствена близост до пистата се намира футболният стадион и тренировъчното игрище. В ход е проект за подмяна на настилката на игрището. Инвестицията е на FIFA Forward, чрез БФС, за 420 хил. лева. 
 
Пред медии министър Кралев заяви, че е доволен от това, което е направено от местната власт в Сандански по отношение на спортната инфраструктура. Красен Кралев изрази увереността си, че доброто сътрудничество между Министерство на младежта и спорта и Община Сандански ще продължи. По думите му, това ще бъде гаранция, че започнатото през този мандат ще бъде довършено.  
 
 
Красен Кралев и Кирил Котев бяха придружавани от народния представител Георги Динев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки