Евра: В Юнайтед беше като ваканция в сравнение с Юве

Във всеки мач ме караха да тичам по 12 километра, разкри французинът

Евра: В Юнайтед беше като ваканция в сравнение с Юве
Патрис Евра сподели, че кариерата му в Манчестър Юнайтед е била като „ваканция” в сравнение с тази в Ювентус. Френският бранител записа почти 400 мача за „червените дяволи” между 2006-а и 2014-а година, печелейки пет титли на Англия и една Шампионска лига.
 
Вече „пенсионираният” десен бек изкара два сезона в Ювентус, след което дойде време за края на кариерата му. 
„Да, имаше разлика. Спечелих много с Ман Юнайтед, но не ме е страх да кажа, че там ми беше като ваканция за разлика от Ювентус”.
 
„Начинът, по който се работи, тренировките, които са два дни преди мача. Тренирахме и в деня на мача. Контролира се всичко и те карат да се учиш, учиш, учиш, и то непрестанно. Ювентус беше едно от най-големите предизвикателства в кариерата ми и съм горд, че играх там близо три години”, коментира Евра пред Sky Sports.
 
„ДНК-то на Юве е да се работи здраво. Във всеки мач ме караха да тичам по 12 километра. Понякога ми се струваше невъзможно, защото ние владеехме топката прекалено много. Случваше се да са 9 километра, понякога десет, а два дни след това на тренировка правих по 12 километра, а те ме караха да тичам още 2-3.
 
Тренировките са по-тежки от мачовете. Някои казват, че се играе лесно в Италия, но защото не са тренирали – беше шок за мен”, добави Патрис Евра.
 
Френският играч спечели два пъти титлата и стигна до финала на Шампионската лига в 82-та си мача за „бианконерите”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки