4 от 4! Байерн е на осминафинал в Шампионската лига (ВИДЕО)

Немската машина се наложи с 2:0 над Олимпиакос, головете отбелязаха Левандовски и Перишич

4 от 4! Байерн е на осминафинал в Шампионската лига (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен си осигури място на осминафиналите в Шампионска лига, след като записа четвърта поредна победа в Група "В". Тази вечер немският тим записа чиста победа с 2:0 над Олимпиакос и си осигури билета за следващата фаза от надпреварата. Точни в мача игран на "Алианц Арена" бяха Левандовски (69) и Перишич (89).

Домакините наложиха своето темпо още от първите минути, а в 5-ата Горецка отправи първия точен изстрел, който обаче не затрудни Хосе Са.

Десет по-късно гостите имаха шанс да открият резултата, но удар на Ранджелович мина покрай левия страничен стълб.

В 25-ата вратарят на Олимпиакос се намеси отлично след опасен удар с глава на Левандовски, а в 34-ата отново Са бе непоклатим при удар на Коман.

В последната минута от първата част късметът покри гърците, след като Павар нацели гредата.

С началото на второто полувреме мюнхенци се втурнаха да атакуват. Така в 50-ата Горетцка засече с глава от упор, но и този път Жозе Са демонстрира отличен рефлекс.

Португалецът продължи да отчайва съперника, като в 60-ата парира коварен шут на Коман.

Следващата опасност пред вратата на Олимпиакос обаче завърши с гол. В 69-ата Коман центрира много остро и Левандовски само насочи топката в мрежата - 1:0.

Две минути по-късно мюнхенци можеха да решат всичко, но Коман не достигна подадената му от Серж Гнабри топка на празна врата.

Независимо че губеха, играчите на Олимпиакос нямаха никакви сили дори да натиснат. Логичното се случи минута преди края, когато влезлият току-що Перишич вкара за 2:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки