Това е Родриго - новата звезда на Реал

18-годишният бразилец постави рекорд и блесна с хеттрик на "Бернабеу" в Шампионска лига

Това е Родриго - новата звезда на Реал

Той е Родриго. Само на 18 години, 9 месеца и 28 дни бразилецът се отчете с хеттрик, при това за "Реал" Мадрид, при това в Шампионската лига, при това пред препълнения "Сантяго Бернабеу".

Той е Родриго, който само за 188 дни се прости с титлата Най-млад голмайстор на "кралския клуб" в най-силния европейски клубен турнир. Тя остана за легендата на "белите" Раул, който се разписа през 1995 г. във вратата на "Ференцварош".

Той е Родриго, който подписа спонсорски договор е една от най-големите компании за спортни стоки - "Найк", още преди да стъпи в Европа.

Кой всъщност е този Родриго?

Роден през 2001 г. в Сао Пауло, той рано-рано си печели прякора "Новия Неймар". Бразилецът е плод на една много млада любов. Майка му Денис и баща му Ерик посрещат на бял свят своето първо дете, докато са все още непълнолетни. Семейството не е от най-бедните в града. По-скоро е от средната класа, като бащата на Родриго също се увлича от футбол, но без особени успехи.

Това обаче не му пречи да насочи своя син към любимата на Бразилия игра с топка в краката. Баща му често му показва видеа с изпълнения на Робиньо, който тогава носи фланелката на "Реал" Мадрид, а малчуганът ги копира в дневната.

На 9 години Родриго вече е част от школата на "Сантос". Само че талантът му блести не на зеления терен, а в... залата. Поел по стъпките на идола си Робиньо, бъдещият автор на хеттрик в Шампионската лига започва първо да се занимава с футзал. Той често играе срещу доста по-големи и опитни момчета, но това като че ли само го мотивира и изобщо не го притеснява.

От "Найк" също не могат да си затворят очите за таланта. Родриго има официален договор с производителя - нещо, за което мечтаят всички млади футболисти, от 12-годишен. Дори самият Неймар трябва да стане на 13 преди официално да се обвърже с фирмата и да стане лице на нейните стоки.

Тези проблясъци и ювелирни изпълнения не отбягват на треньорите в школата на "Сантос". Родриго бързо се превръща в капитан на юношеските тимове и лидер на терена. Така че не е никаква изненада, че от мъжкия отбор прибягват до услугите му. През март 2017 г. той за първи път е включен в състава на тима, а през ноември прави и дебюта си срещу "Атлетико" Минейро.

Славата на Родриго се носи не само в Южна Америка, а и отвъд Океана. И как да станеш като Робиньо, ако не облечеш фланелката на "Реал" Мадрид? За това един от най-щастливите дни за новата звезда е 15 юни 2018 г. Тогава той подписва договор с "кралския клуб". За доста впечатляващите 40 млн. евро.

"Мотивиран съм да отида в "Реал". Това е един от най-големите отбори в света. Предвид колко е велик, малко ме е страх, но е от онзи добрия страх. Той ще ме мотивира още повече и ще ме накара да покажа най-доброто от себе си", казва тогава той.

Останалото е история! Родриго играе за кратко за втория отбор на "Реал", а на 25 септември дебютира за любимия си отбор срещу "Осасуна", при това с гол. Вкарва още един и срещу "Леганес", а в мрежата на "Галатасарай" наниза 3.

Момчето, за което всички говорят, извън терена е скромен. На представянето му в Мадрид бяха майка му, баща му и сестра му, която е само на 1 година. Иначе често може да бъде видян да кара скейтборд. А личния си живот пази в строга тайна.

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки