ФУТЗАЛ: УНСС и Левски не се победиха, Черно море загуби първи точки

Дебют за "студентите" направи бившият капитан на "сините" Йосиф Шутев

ФУТЗАЛ: УНСС и Левски не се победиха, Черно море загуби първи точки

През уикенда се изиграха третият и четвъртият кръг от националната лига по футзал. След оспорвани и динамични срещи, стана ясно че тази година първенството ще бъде много интересно и непредсказуемо до самият край. Дали отборите все още не са влезли в ритъм след трансферите или просто силите са наистина изравнени е рано да кажем, но след изиграването на първите четири кръга от лигата, разликата меду първите пет отбора е 3 точки, а последни с актив от само една точка са шампионите от Варна сити.

Но какво се случи през уикенда. В Събота се изиграха три срещи от третият кръг на шампионата. Отборът на ФК РУСЕ записа първа победа и затвърди добрата си игра от срещата с ФК Черно Море. Русенци надделяха трудно с 5:4 срещу съставът на Черно море – Мания. Във Варна, шампионите от ФК Варна сити отстъпиха на ФК Черно Море с 1:2, като водеха с 1:0 само 6 минути преди края на срещата. Липсата на достатъчно хора на пейката за шампионите се оказа решаваща за тях, след като те видимо привършиха физическите си сили и позволиха на "Моряците" да обърнат резултата.

В София се изигра градското дерби между отборите на УНСС и Левски София. В него дебют за "Студентите" направи бившият капитан на "Сините" Йосиф Шутев, докато за отборът на Левски личаха имената на Дани Несторов и Влади Бахъров дошли от ФК Варна сити, Светлозар Табаков привлечен от ФК Черно Море и още няколко нови момчета. Играчите на Ники Михов започнаха по силно срещата и след няколко добри положения пред вратата на УНСС, логично поведоха в резултата след гол на Влади Бахъров. Малко след това Юли Спасов уцели гредата, пропускайки да удвой аванса на отбора си. До края на полувремето "Сините" пропуснаха още няколко изгодни положения, а "Студентите" отговориха с далечни удари на Костадин Куков и Стамен Арсов.

В началото на второто полувреме нещата не се промениха особено и опасности пред двете врати липсваха. Така се стигна до 27-мата минута, когато при далечен изтрел на Юли Дермански и след лек рикушет, вратарят Тодор Малинов успя да реагира, но избитата топка остана удобна за Стамен Арсов и той изравни резултата. Последва натиск на Левски, като през по-голямата част от оставащото време те използваха вратаря си като пети полеви, но до ново попадение не се стигна. В последните секунди на срещата, буквално със сирената, отборът на УНСС изпусна да вземе победата, след като изтрел на Красен Вълков не намери празната врата на съперника.

В последният ден от седмицата се изиграха и двете срещи от четвъртият кръг от надпреварата. В Русе, домакините отново показаха че тази година ще бъдат фактор в първенството и победиха миналогодишните шампиони от ФК Варна сити с убедителното 7:2. За съжаление все още не разполагаме с подробности от срещите в Русе, за което се извиняваме!

В зала Владислав във Варна, един срещу друг застанаха двата местни отбора, носещи името Черно море. В един красив и изпълнен с обрати сблъсък, двата отбора не успяха да се победят, завършвайки 4:4. Гостите от Черно море – Мания започнаха двубоя по активно и след няколко сериозни пропуска успяха да поведат в резултата чрез капитана си Пламен Стойков. Това предизвика моментална реакция от домакините, които само в рамите на четири минути успяха да вкарат 3 гола във вратата на Станислав Иванов. За ФК Черно Море се разписаха Алексей Степанов, Павлин Кузов и Благовест Марев. Това успокои "Моряците" и те се отпуснаха, позволявайки на "Манияците" да вкарат нови две попадения чрез Марко Костич и Петър Радев за 3:3 на полувремето.

През втората част имаше много нерви в залата, което довече и до показване на няколко жълти картона за играчите. Алексей Степанов отново изведе домакините напред в 30-тата минута, но "Манияците" реагираха мигновено и изравниха само 2 минути по-късно чрез Драгомир Младенов. До края на двубоя нов гол не беше отбелязан и така двата отбора си поделиха точките.

Отбори от 20 държави се впускат в турнир по петанк край Варна

Звездата-инфлуенсър Танги Пенин ще покаже техниките на любимата игра на терените в курорта „Св.Св.Константин и Елена“

Валентина Георгиева 15-а в квалификациите на греда

Вижте подробности

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР 0:0
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки