Новият треньор на Етър: Вярвам в отбора!

Във Велико Търново представиха Петко Петков

Новият треньор на Етър: Вярвам в отбора!
Петко Петков е новият старши треньор на „Етър“. 

Той подписа договор за година и половина, а днес бе представен официално във Велико Търново. 

„Цанко Цветанов и Александър Нанков направиха предложение новият старши треньор на „Етър“ да е Петко Петков. Вчера УС одобри кандидатурата му и подписахме договор с него. Колкото по-рано бяхме назначили новия треньор, толкова по-добре за отбора. Той ще води отбора още в петъчния мач с „Ботев“ (Вр). Очакванията ни към него са „Етър“ да запази мястото си в Първа лига и да се надгражда направеното от треньорите досега“, обяви председателят на УС проф. Георги Камарашев, който връчи на Петко Петков виолетова фланелка на отбора и виолетов шал.

„За мене е чест да получа предложение от клуб като „Етър“ с такива традиции в българския футбол. Всички в България знаем какво е дал „Етър“ за националните отбори. Но освен чест, това е и отговорност, защото изискванията са високи. Надявам се с всеотдайна работа да изпълня поставените цели”, коментира новият наставник. 

„В моята кариера никъде не съм отишъл наготово, навсякъде е имало проблеми и ситуации, с които да се справяме. Това не е нещо ново за мен. „Етър“ разполага с добър отбор, макар че доста добри играчи си тръгнаха. Това е основната задача – да спре отливът на добри играчи и да изградим боеспособен отбор. И да привлечем такива, за да изглежда „Етър“ по начин, който радва феновете“, посочи Петко Петков.
Той ще дебютира начело на тима още в петъчното домакинство срещу „Ботев“ (Вр). 

„Вероятно повечето ми колеги биха предпочели да гледат от трибуните в този мач и да наблюдават отстрани. Аз ще съм с играчите на тъчлинията от първия момент, искам да вида начина им на мислене и възприемане на нещата. Едва от вчера съм в клуба и да ви кажа, че ще станат веднага някакви революции около състава, е несериозно. Но има много неща, които трябва да се свършат още сега, и когато дойде подготвителният период – да имаме ясна стратегия и почти готов състав от играчи. Аз вярвам на отбора, това са футболисти с опит. В последната среща видях подем в тима и желание да се докаже. За три дни няма как да променя стила на игра, но очаквам момчетата да дадат максимума“, заяви Петко Петков за предстоящия мач.

„Получих предложението именно от Краси Балъков и Цанко Цветанов. Настина това е основната причина да приема тази работа – това, което ми обясниха за клуба, за техните цели. Това ме удовлетворява като треньор във вижданията ми за футбола. Обичам да побеждавам, затова обичам печелившия стил. В моментното си състояние „Етър“ едва ли изглежда така. Обичам отборите ми да доминират на терена, да налагат своя стил на противниците, да играем в тяхната половина. Това е модерният стил, който се харесва на публиката и върху това ще работим“, добави той.
Треньорският щаб Тодор Киселичков, Калоян Чакъров и Илиян Киряков продължава работата си в „Етър“, евентуално може и да има развитие в екипа с времето, поясни новият старши треньор.
Нова дата в Етър за вековния юбилей

Ще има мач на звездите

Хебър показа истинското си лице и смачка Етър в Пазарджик, Папазов блесна с два гола (ВИДЕО)

Отборът на Любо Пенев показа изключително качество в мача

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки