ОФИЦИАЛНО: Дешан ще води Франция на Мондиал 2022

По този начин бившият капитан на "петлите" ще подобри рекорда на Мишел Идалго

ОФИЦИАЛНО: Дешан ще води Франция на Мондиал 2022

Селекционерът на Франция Дидие Дешан ще води "петлите" при защитата на световната им титла на Мондиал 2022 в Катар, след като футболната федерация удължи договора му, съобщават медиите в страната.

 
Дешан, който записа името си в историята, след като стана световен шампион с Франция като капитан през 1998-а и като треньор през 2018-а, води националния отбор на родината си от 2012 година насам, като успя да стигне и до сребърните медали на домашното европейско първенство през 2016. 
 
Сегашният контракт на Дешан изтича след края на Евро 2020, но той ще получи шанс да води Франция и на Мондиал 2022, а футболната федерация ще обяви официално решението си за новия договор на пресконференция по-късно днес.
 
По този начин Дешан ще се превърне в най-дългогодишния селекционер на Франция в историята, подобрявайки рекорда на Мишел Идалго, който води "петлите" между януари 1976 и юни 1984. Преди време президентът на федерацията Ноел льо Грае заяви, че удължаването на договора на Дешан зависи от успешното преодоляване на квалификациите за Евро 2020, което тимът на Франция успя да стори. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки