Академик Бултекс 99 с шеста победа в НБЛ

Двата отбора изиграха здрав и оспорван мач

Академик Бултекс 99 с шеста победа в НБЛ

Академик Бултекс 99 грабна шеста победа в шампионата на НБЛ. Пловдивският баскетболен тим победи гостуващия Спартак Плевен със 79:70  (26:21, 19:15, 12:16, 22:18). Двата отбора изиграха здрав и оспорван мач със солидна игра в защита. Класата на домакините си каза тежката дума в решителните моменти и те спечелиха напълно заслужено.

 
 
Мачът започна равностойно, но постепенно домакините успяха да натрупат преднина от 9 точки до почивката. Те заложиха на здрава защита, на което баскетболистите на Спартак отвърнаха с точна стрелба от дистанция. В третата четвърт двата тима направиха доста пропуски под коша и като цяло защитата взе връх. В самия край на частта гостите свалиха пасива си на 5 точки след тройка на Константин Коев.
 
В последната решителна четвърт двубоят отново се движеше равностойно, но след тройки на Кнежевич, Бачев и Тенчев и точни отигравания в атака, Академик Бултекс 99 успя да вдигне разлика от 13 точки 3 минути преди края и това се оказа достатъчно за успеха.
 
Шакир Смит бе най-резултатен за победителите със 17 точки, Васил Бачев и Василие Кнежевич добавиха по 13, Седрик Боуен записа 12 точки. Мартин Маринов вкара 15 точки за Спартак, Николай Маринов добави 12, като и двамата вкараха по 4 тройки, Константин Коев и Димитър Маринчешки се отчетоха с по 11 точки, а последния прибави и 12 борби за дабъл-дабъл.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки