Сари недоволен след мача с Рома: Играхме 60 минути

"Не ми хареса, че в един момент се уповавахме на преднината си и спряхме да търсим гол"

Сари недоволен след мача с Рома: Играхме 60 минути

Победата с 2:1 над Рома осигури на Ювентус званието “зимен шампион” в Серия “А”, но старши треньорът Маурицио Сари не бе напълно удовлетворен от видяното на “Олимпико”. Той обясни, че отборът му е играл добре до около 60-ата минута, след което е предпочел да пази резултата, вместо да се опита да вкара трети гол.

“Няма как в гостуване на Рома всичко да мине гладко и да не страдаш. Не ми хареса, че в един момент се уповавахме на преднината си и спряхме да търсим гол, с който да решим всичко. Имахме три контри с числено предимство и не ги изиграхме докрай. Радвам се, че победихме и до 60-ата минута наистина играхме добре, но след това трябваше да останем агресивни”, коментира Сари.

“Играта с много подавания крие рискове, но това, което трябва да правим, е да си подаваме с мисълта да стигнем до голова ситуация, а не да държим топката безцелно. Когато се защитаваме, предпочитам да го правим по-далеч от наказателното поле, затова и опитах да променя системата. Дибала е бил ядосан след смяната? Това по никакъв начин не ме притеснява. Трябваше да взема определени решения и го направих. Пауло може да отговори с изявите си на терена. Досега не съм виждал футболист, който да е доволен, когато го сменят”, подчерта наставникът на “бианконерите”.

Сари добави, че е доволен от прогреса на Аарън Рамзи и Адриен Рабио. “И двамата напредват. Рамзи имаше нужда от време, за да се адаптира към Серия “А”, освен това не беше в перфектно физическо състояние. Бяхме търпеливи и това вече ни се отплаща. Същото ще се случи и с Рабио”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки