ОЧАКВАНО: Милан отнесе СПАЛ и чака Торино за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ибрахимович изгледа от пейката класическия успех в осминафиналите на турнира

ОЧАКВАНО: Милан отнесе СПАЛ и чака Торино за Купата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Милан очаквано победи у дома закъсалия отбор на СПАЛ 2013 в 1/8-финален мач от турнира за Купата на Италия.

„Росонерите” продължиха напред в надпреварата след домакински успех с 3:0 и ще срещнат Торино в спор за място на полуфиналите. 

Завърналият се нападател Златан Ибрахимович изгледа успеха от скамейката, а точни за домакините бяха Кшищоф Пьонтек (20), Саму Кастийехо (44) и Тео Ернандес (66).

Милан не остави никакви надежди за опашкарите в класирането на Серия А и откри резултата още в 20-ата, когато Кшищоф Пьонтек получи добър пас от Исмаел Бенасер, след което напредна и хладнокръвно реализира за 1:0. 

В 44-ата отново Пьонтек направи хубав рейд и изведе Саму Кастийехо, а той реализира страхотен гол с изстрел в далечния горен ъгъл - 2:0.

Домакините продължиха да са по-активни на терена и след почивката, за да се стигне до 66-ата минута, в която Тео Ернандес открадна топката и с мощен шут от над 20 метра я прати неспасяемо във вратата на СПАЛ.

В края на срещата гостите имаха претенции за дузпа, но след разглеждане на ситуацията с ВАР те не бяха уважени и в крайна сметка Милан продължава към четвъртфиналите за Купата на Италия. 

Милан – СПАЛ 3:0

1:0 Пьонтек 20
2:0 Кастийехо 44
3:0 Тео Ернандес 66

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


МИЛАН: Донарума, Конти, Кяер, Романьоли, Тео Ернандес, Кастийехо, Крунич, Бенасер, Бонавентура, Ребич, Пятек;

СПАЛ: Бериша, Саламон, Викари, Томович, Гарбиел Еспето, Мурджа, Туньов, Дабо, Игор, Янкович, Палоски, Флокари;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки