Министър награди спортните шампиони от МГУ на грандиозно тържество

Исторически пет титли от студентското първенство за 2019 година

Министър награди спортните шампиони от МГУ на грандиозно тържество
В грандиозно тържество се превърна традиционната церемония „Спортист на годината на МГУ”, предаде репортер на NOVSPORT. Основната причина за приповдигнатото настроение бе фантастичното представяне през 2019 година. 
 
В юбилейната за Спортния клуб към МГУ „Свети Иван Рилски” година студентите извоюваха на Националната Универсиада пет титли в най-популярните и социално значими спортове – футбол, футзал, лека атлетика, хокей в зала и бадминтон.
 
Специален гост на церемонията бе министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който приветства и участва в награждаването на отличилите се по спортните терени. Това говори за отличното отношение на сегашното ръководство на МОН и лично на г-н Вълчев към студентския спорт, което може да бъде само повод за радост.
 
На събитието в клубния ресторант „Магико” на територията на Спортен комплекс „Св. Ив. Рилски“ – клубен ресторант „Магико“ официални гости бяха академичното ръководство на МГУ в лицето на ректора, проф. д-р инж. Ивайло Копрев, проф. д-р инж. Любен Тотев, председател на Съвета на ректорите в Република България, проф. Н. Изов, ректор на НСА „В. Левски“, членът на Изпълкома на БФС Валентин Михов, ръководители на сродни катедри по ФВС, членовете на УС на УСК-МГУ и неговия председател, доц. д-р инж. Иван Митев. 
 
Присъстваха също така студенти-спортисти, преподаватели, представители на Студентския съвет, представители на Министерство на енергетиката и сродния бизнес, обществени деятели, ветерани и други.
 
Всички бяха категорични, че спортът в МГУ продължава да върви мощно напред, благодарение на отличната база и мениджмънта на неуморимия „двигател” за това – проф.д-р Йордан Иванов. Не е тайна, че университетът, който е сред най-малките в България като брой студенти, разполага с една от най-добрите и качествени спортни бази. Често тя се използва за подготовка и на национални състезатели.
 
По време на тържеството един от най-емоционалните моменти бе награждаването на футболния отбор, който миналата година извоюва историческа първа титла в студентското първенство. След 7 загубени финала „жълто-черните” успяха да победят НСА с 1:0 и да сбъднат огромната мечта на поколения студенти в МГУ. 

От името на Спортния клуб бяха раздадени специални стипендии и награди на името на проф. Михаил Бъчваров – изтъкнат спортолог и дългогодишен преподавател в МГУ.
Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ФИФА удари на камък с новите правила за агентите

Германският съд отхвърли жалбата на централата

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки