ПСЖ удари Лион за пета поредна победа (ВИДЕО)

Парижани спечелиха с 4:2, водят с 12 точки на Олимпик Марсилия

ПСЖ удари Лион за пета поредна победа (ВИДЕО)

ПСЖ надви Олимпик Лион в мач от 24-ия кръг на Лига 1 и продължи победната си серия във френската лига. Парижани се наложиха с 4:2, за да запишат петата си поредна победа в шампионата. Анхел ди Мария, Килиан Мбапе и автогол на Фернандо Марсал дадоха комфортна преднина на ПСЖ. Лион върна интригата с две попадение – по едно за Мартин Терие и Муса Дембеле, но Единсон Кавани сложи точка на спора десет минути преди края.

Настоящият шампион върви уверено към поредна титла в Лига 1. След 24 мача ПСЖ е едноличен лидер в класирането, на 12 точки пред втория Олимпик Марсилия.

Лион създаде първата голова опасност в мача още в 6-ата минута. Мартин Терие опита удар от границата на наказателното поле, който обаче премина на сантиметри встрани от вратата.

В 14-ата минута Килиан Мбапе получи в наказателното поле и стреля, но вратарят Антони Лопес се намеси превъзходно и предотврати попадение във вратата си.

ПСЖ излезе напред в резултата в 22-рата минута, когато Ди Мария получи на десния фланг. Аржентинското крило навлезе навътре и с удар в близкия ъгъл отбеляза за 1:0.

Последваха силни минути за парижани и в 38-ата минута те успяха да удвоят аванса си. Топката бе отнета в половината на Лион и много бързо достигна до Мбапе, който се беше включил на скорост. Младата френска звезда завърши покрай противниковия вратар за 2:0.

Пет минути по-късно Мбапе отново порази вратата на гостите, но попадението не бе зачетено поради засада.

Две минути след почивката ПСЖ поведе с 3:0. В опита си да изчисти топката Фернандо Марсал я заби в собствената си мрежа.

Най-накрая Лион успя да отговори на ПСЖ в 52-рата минута, когато хубава комбинация от пасове изведе Мартин Терие на чиста голова позиция. Нападателят на Лион успя да завърши под плонжа на Кейлор Навас и намали изоставането на Лион до 1:3.

Интригата в мача бе възстановена в 59-ата минута. Карл Токо Екамби бе изведен по десния фланг. Камерунецът навлезе в наказателното поле и пусна вдясно от себе си към Муса Дембеле, който изпревари защитник и на празна врата реализира за 2:3.

В 66-ата минута ново попадение на Килиан Мбапе бе отменено поради засада, а три минути след това късметът не бе на страната на французина, тъй като неговият удар се отби от напречната греда на вратата.

В крайна сметка Единсон Кавани, който се появи в игра от резервната скамейка, сложи точка на спора. В 79-ата минута Анхел ди Мария поднесе на тепсия топката за уругвайския нападател, който от 12-ина метра разстреля Антони Лопес и оформи крайния резултата 4:2 в полза на ПСЖ.

В добавеното време на срещата Пабло Сарабия можеше да направи резултата още по-изразителен, но ударът му от границата на наказателното поле бе спасен от вратаря Лопес.

Спортинг (Лисабон) с оферта да си върне Роналдо, дава му шанс да играе в ШЛ

Той има оферта от клуба в който стартира голямата му кариера

Радост в Интер Маями: Меси вече е здрав и се завръща сред титулярите

Травмата в бедрото му е отшумяла

Съвсем очаквано: Бенфика дава нов договор на ветерана Ди Мария

Аржентинецът играе страхотно, макар че е на сериозна футболна възраст

ПСЖ с амбициозен ход, ще се пробва за капитана на Челси Рийс Джеймс

Първите разговори между двете страни вече дори са стартирали

Бензема разкритикува съотборниците си в Ал Итихад

"Не мога да печеля сам мачове", категоричен е той

ПСЖ надви Марсилия на "Велодром" с човек по-малко (ВИДЕО)

Парижани спечелиха комфортно

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

Ирландия изпусна Белгия, пропиля дузпа и двете страни врътнаха реми (ВИДЕО)

В този сблъсък не паднаха попадения

Бразилската федерация се разграничи от затворниците Дани Алвеш и Робиньо

КБФ дори пусна изявление по случая

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки