Детелин Далаклиев: Да тренираш на Белмекен е нещо невероятно

"Като условия всичко е на ниво, условията са добри", посочи световният шампион по бокс

Детелин Далаклиев: Да тренираш на Белмекен е нещо невероятно

Световният шампион по бокс в категория до 54 кг. за 2009 година Детелин Далаклиев си спомни за първите стъпки в професионалния бокс, говори за състоянието на спортната база Белмекен, както и за своите бъдещи планове.

"Няма начин как да не си спомням. Белмекен е нещо голямо и, когато прохождах в бокса и само четях по вестниците, че националният отбор се качва на Белмекен. Винаги ми беше мечта да дойда тук и тя се сбъдна, когато през 2001 година ме взеха за първи път в националния отбор. Беше невероятно усещане. Да ти дадат анцуг на България и да можеш тренираш на тази прекрасна база беше нещо невероятно", посочи той в интервю за Gong.bg.

"Не само върху мен. Мисля че във всички спортове и спортисти. Тук идват много чужденци и знаят каква е процедурата и за какво става на въпрос. Това действа първо в началото на годината, когато направиш една хубава база. Резултатите идват малко по-късно, примерно през месец май. Да бъдеш добре физически, да се напълниш с въздух и да си на по-строг режим. Ние боксьорите идвахме по два, три пъти в година. После, през септември, по-възстановителен лагер. Зависи от програмата дали се готвим за Световно или Европейско. Това нещо е създадено, за да може да се тренира и да се почива максимално. За двайсетина дена да вземеш всичко, което трябва."

"Като условия всичко е на ниво. Зала, на боксьорите им трябва боксова зала. Плувни басейни, хотелска част, ресторант. Условията са добри. Тук съм се запознал с всички големи спортисти на България. Като започнем от Румяна Нейкова, Данчо Йовчев, Армен Назарян. Гледал съм ги с широко отворени очи и ми е било хубаво."

"Приключих моята спорта кариера преди пет години и оттогава не бях идвал тук. Виждам, че има подобрения и ремонти на ресторанта, снек-бара, по коридорите. Виждам, че всичко е нормално и е в добра посока. Има нова сауна, басейна и боксовата зала са добри."

"Това е едно от местата, които помага на целогодишната ти подготовка. Тук е високоспортна база и този въздух няма къде другаде да го получиш."

"10 години минават бързо. Аз спрях спортна дейност и в момента съм в етап, в който искам да имам мой боксов клуб, който създадох. Надявам се в бъдеще и моите боксьори да имат честта да дойдат на Белмекен да тренират. Чакаме едно финансиране от Министерството. Говорили сме с господин Кралев. Взех едно място в Плевен, което да го направя боксова зала. Мисля, че ще изкарвам материал и деца, които ще тръгнат по моя път да гонят спортни медали. Да мога да се развивам като треньор, защото моето поприще е бокса. От година и половина работя по този проект и се надявам в близко бъдеще с помощта на Красен Кралев и на Министерството да създам тази боксова зала и да изкарвам шампиони", сподели Далаклиев.

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки