Формула 1: Фетел над всички в петия ден от тестовете в Барселона

Люис Хамилтън със сериозен проблем в болида

Формула 1: Фетел над всички в петия ден от тестовете в Барселона

Германецът Себастиан Фетел с "Ферари" даде най-добро време в следобедната тренировъчна сесия в Барселона преди началото на новия сезон във Формула 1.

Фетел завъртя 144 обиколки на пистата в Каталуния и постигна най-добро време от 1:16.841 минути в петия ден от на тестовете на отборите.

В същото време неприятности имаше тимът на Мерцедес. Люис Хамилтън спря на пистата в следобедната сесия след технически проблем.

Фетел постави най-меките гуми С5 за кратка серия от обиколки в сутрешната сесия. В най-добрата 4-кратният шампион постигна 1:16.841 мин. Постижението му не е впечатляващо с оглед на това, че миналата седмица със същите гуми Валтери Ботас с Мерцедес записа 1:15.732 мин.

Трябва да се отбележи обаче, че тази сутрин първо пистата не беше в оптимално състояние като сцепление заради падналия дъжд. Освен това в най-добрата обиколка Фетел разви сравнително ниска скорост на старт-финалната права с активиран DRS – 312 км/ч, пише clubs1.bg.

Това говори, че в Скудерията отново използваха ниски режими на работа на мотора. Според Тото Волф от Мерцедес, ако във Ферари ползват пълната мощност на агрегата, те ще могат да подобрят времето за обиколка с 1 секунда.

В същото време Хамилтън остана последен за деня с 1:22.425 мин. Той изглежда беше започнал състезателна симулация с гумите С3 следобед, когато на излизане от завой 5 загуби изцяло мощност и спря след серия от 11 обиколки.

По-късно от Мерцедес обявиха, че аномалия в налягането на маслото е довела до изключване на двигателя като предпазна мярка.

Второ време за деня записа Пиер Гасли с Алфа Таури, който също постави гумите С5, но в следобедната сесия. С тях той записа 1:17.066 мин. Трети се нареди Ланс Строл от Рейсинг Пойнт с много силен резултат с гумите С3. Топ 5 допълниха Николас Латифи с Уилямс и Ландо Норис от Макларън с гуми С3.

Шести остана Макс Верстапен с Ред Бул с много добро време с С2. Нидерландецът изпробва ново предно крило в болида на „биковете“.

Той предизвика второто спиране на сесията сутринта, като излетя на завой 5 и спря в чакъла. На същото място грешки допуснаха още Фетел и Ботас, но те успяха да се измъкнат от чакъла.

Волф към Хамилтън: Ще ни гледаш задното крило

Босът на Мерцедес се е пошегувал с британеца

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки