ПСЖ разби десет от Лион и се класира за финал за Купата

Мбапе избухна с хеттрик при победата с 5:1

ПСЖ разби десет от Лион и се класира за финал за Купата

Отборът на ПСЖ надви с 5:1 Лион в 1/2-финална среща за Купата на Франция. Домакините откриха с попадение на Мартин Терие, но последва истинска голеада от страна на ПСЖ. Килиан Мбапе записа хеттрик, а Неймар от дузпа и Пабло Сарабия също записаха имената си сред голмайсторите.

Първата добра възможност бе на сметката на парижани и дойде още в 6-ата минута, когато Килиан Мбапе  отправи удар, но Антони Лопеш извърши превъзходно спасяване.

Малко по-късно домакините изненадващо откриха резултата с попадение на Мартин Терие, който пое подаване от Карл Екамби, премина покрай противниковата защита и нанесе безпощадния си удар в долния десен ъгъл.

Отговорът на ПСЖ не закъсня и три минути по-късно Килиан Мбапе възстанови равенството.

В 35-ата минута Единсон Кавани изпрати топката в мрежата на Лопес, но попадението бе отменено заради засада.

През втората част парижани тотално надиграха съперника си. В 61-вата минута Фернандо Марсал игра непозволено с ръка и получи жълт картон, който се оказа втори и бе принуден да напусне терена преждевременно.

Неймар се нагърби с изпълнението на дузпата и хитро изчака Лопеш да се хвърли преди да забие топката в долния ляв ъгъл.

В 70-ата минута Килиан Мбапе отбеляза второто си попадение в срещата и отново преодоля португалския страж.

В 82-рата минута Пабло Сарабия също записа името си сред голмайсторите, след като се възползва от отскочила топка, попаднала при него.

В добавеното време Мбапе оформи своя хеттрик, след като чукна топката в мрежата почти от голлинията, след като тя попадна в краката му от щастлив рикошет.

Така ПСЖ стана първият финалист за Купата на Франция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки