Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на купа "Дейвис"

За финалите на "Купа Дейвис" през ноември ще се класират 12 нации от квалификациите

Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на купа "Дейвис"

 Отборите на Австралия, Еквадор и Казахстан се класираха за финалите на турнира за "Купа Дейвис" през ноември в Мадрид.

В Аделаида австралийците се наложиха с 3:1 успеха над Бразилия, след като още в петък взеха комфортен аванс от 2:0 победи. В първия мач за деня Марсело Демолинер и Фелипе Мелигени върнаха надеждите на южноамериканската страна за обрат с победа с 5:7, 7:5, 7:6(6) на двойки срещу Джеймс Дъкуорт и Джон Пиърс, но на сингъл Джом Милман се справи с Тиаго Монтейро с 6:7(6), 7:6(3), 7:6(3), за да донесе решителния трети успех на страната си.
Доста по-малко драма имаше в Мики, където в отсъствието на първата си ракета Кей Нишикори Япония не успя да се противопостави на Еквадор и загуби с 0:3.

Пред празните трибуни заради коронавируса Диего Идалго и Гонсало Ескобар се наложиха над Бен МакЛахлан и Ясутака Учияма със 7:6(3), 6:3 и това обезсмисли последните два мача на сингъл. В петък Емилио Гомес бе победил в два сета Го Соеда, а Роберто Кирос се наложи в три сета над Учияма.

Казахстан също продължава към финали в края на годината след успех с 3:1 над Нидерландия. В петък двата отбора се оттеглиха при равенство 1:1 победи, но в началото на днешния ден казахстанците нанесоха удара си. Първо на двойки Андрей Голубьов и Александър Недовесов победиха Робин Хаасе и Жан-Жулиен Рожер с 6:3, 6:3, а след това Александър Бублик се справи с Хаасе и на сингъл със 7:6(4), 6:1.

В другите по-интересни мачове от Световната група Италия води с 2:0 на Република Корея, САЩ имаше преднина от 2:0 срещу Узбекистан, Чехия спечели първите си два двубоя срещу Словакия, а Чили и Швеция играят при равенство 1:1.

За финалите на "Купа Дейвис" през ноември ще се класират 12 нации от квалификациите, плюс четирите полуфиналиста от изминалото издание - Канада, Великобритания и домакините от Испания, както и поканените с "уайлд кард" Сърбия и Франция.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки