Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков е манипулация

Вижте отново официалната позиция на министерството

Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков е манипулация

От Министерството на младежта и спорта излязоха с официално изявление, в което разясняват, че нямат нищо общо с издаването на служебните паспорти на Васил Божков и Георги Попов, след като в БГНЕС се появи информация, че външният министър Екатерина Захариева и спортният министър Красен Кралев са били разпитвани по случая. 

От спортното министерство за пореден път заявиха, че г-н Кралев не е подписвал никакви документи, свързани с процедури по издаване на такива документи на лицата. 

Ето и пълното изявление:

"Във връзка с информация, публикувана в БГНЕС, със заглавие: „Захариева и Кралев на разпит за паспортите на Божков и Попов“ категорично заявяваме, че министър Красен Кралев не е призоваван под никаква форма да дава показания по тази или друга тема.

Министър Кралев никога не е подписвал каквито и да е документи, свързани с процедура по издаване на лични документи на Васил Божков и Георги Попов. Разграничаваме се от темата с паспортите на Васил Божков и Георги Попов и заявяваме за пореден път, че Министерство на младежта и спорта не е инициатор или съучастник в издаването на паспорти на двамата. Опитите за пришиване на ММС към издаването на паспорти на Васил Божков и Георги Попов са откровена манипулация на общественото мнение.

Изпращаме отново официалната позиция на ММС по темата. Моля да уточните фактите и обстоятелствата около издаването на паспорти или каквито и да е лични документи на български граждани с Министерство на вътрешните работи:

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Министерството на младежта и спорта (ММС) не е инициатор за издаването на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. В края на месец януари 2016 г. Български съюз за физическа култура и спорт (БСФКС) изпраща писмо до началника на политическия кабинет на ММС във връзка с необходимост от съгласувателна процедура за преиздаване на изтекли служебни паспорти на двамата, които са членове на УС на съюза.

В отговор спортното министерство информира МВнР, че БСФКС е самостоятелно юридическо лице, което не попада в патримониума на ММС, но изразява мнение, че няма пречки за ускореното издаване на служебни паспорти на Васил Божков и Георги Попов. ММС няма информация кога и по чия инициатива са издадени първите или други паспорти на Божков и Попов."

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки