Вдъхновен Манчестър Юнайтед разпиля ЛАСК в исторически мач (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Червените дяволи" решиха всичко още преди реванша на Олд Трафорд с пет безответни гола

Вдъхновен Манчестър Юнайтед разпиля ЛАСК в исторически мач (СНИМКИ+ВИДЕО)

Манчестър Юнайтед победи с категоричното 5:0 ЛАСК Линц в първия им мач от 1/8-финалите на Лига Европа. Срещата беше историческа за "червените дяволи", които за пръв път в историята си играха официален мач на празни трибуни. 

Новото попълнение в атаката на английския тим Одион Игало даде тон за успеха през първата част, а след почивката гостите бяха точни цели четири пъти. 

Гостите първи отправиха удар към една от двете врати. В 5-ата минута Фред шутира от дистанция, но доста разочароващо.

Доста по-опасен изглеждаше изстрелът на Скот Мактоимини в 13-ата минута, но топката профуча покрай вратата. В 18-ата минута Юнайтед пропусна първата си наистина добра възможност. Люк Шоу центрира, топката не бе избита добре и попадна в Хуан Мата, който обаче отблизо не успя да отбележи, а уцели играч на съперника.

Две минути след това Одион Игало се освободи пред наказателното поле, но ударът му не затрудни вратаря.

Логичното се случи в 28-ата минута, когато Манчестър Юнайтед откри резултата. Бруно Фернандеш елегантно подаде за Одион Игало на границата на пеналта, той още по-хитро овладя топката, финтира прекия си пазач и с мощен удар с помощта на напречната греда отбеляза за 0:1.

В края на полувремето домакините се активизираха и стигнаха до първото си сериозно положение. В 40-ата минута едно центриране намери Фризер непокрит в наказателното поле, той веднага стреля към вратата и само блестящата намеса на Ерик Байи, който блокира удара му пред голлинията, попречи да се стигне до изравнителен гол.

В 58-ата минута Манчестър Юнайтед удвои преднината си. Даниел Джейм напредна с топка в крака, финтира защитник и с удар по земя вкара за 0:2.

В 62-ата минута резултатът можеше да стане класически в полза на гостите. Игало се пребори със защитник и стреля, но топката се отби от гредата.

В 70-ата минута ЛАСК стигна до една от малкото си възможности. Михорл се освободи пред наказателното поле и шутира силно, но над вратата. В 75-ата минута и Клаус изстреля истински снаряд по посока вратата на Серхио Ромеро, но встрани.

Гостите отговориха с далечен удар на Бруно Фернандеш, който обаче също бе неточен. В 79-ата минута останаха съмнения за игра с ръка на Фред в собственото му наказателно поле. Австрийците поискаха дузпа, но дори и след намесата на ВАР не бе отсъден наказателен удар.

В 82-ата минута Юнайтед довърши съперника с трети гол. Фред разсече защитата на съперника с прекрасен извеждащ пас към Хуан Мата, който овладя и без забавяне прати кълбото в мрежата за 0:3.

Головете във вратата на домакините обаче не спряха. Само седем минути, след като замени Игало, младият талант на Юнайтед Грийнууд заби четвърти гол във втората минута на продължението, а веднага след подновяването на играта и Андреас Перейра се разписа след подаване на Фред за крайното 0:5.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки