Божинов: Липсва ми миризмата на тревата, страхувам се за децата ми

"Желанието ми е да се докажа на терена и да помогна на Пескара да спечели промоция"

Божинов: Липсва ми миризмата на тревата, страхувам се за децата ми
Българският нападател Валери Божинов поддържа форма със самостоятелни тренировки и очаква с нетърпение подновяването на футболния сезон в Италия. Божинов се завърна на Апенините през февруари и подписа договор до края на сезона с втородивизионния Пескара, но преди десетина дни спортът в страната беше спрян заради пандемията от коронавирус, която удари особено силно Италия. Нападателят очаква с нетърпение отново да се завърне на терена и е готов да играе и през юли, ако се наложи.
 
"Липсва ми миризмата на тревата. Тренирам самостоятелно, по два часа на ден, на плажа. Тичам, поддържам мускулен тонус. Искам да бъда готов физически, когато първенството бъде подновено, защото сме в трудна ситуация. Децата ми са в България, те се страхуват за мен и аз за тях. В София епидемията не е с такива катастрофални размери и се надявам да не ги достигне, защото там няма толкова здравни заведения, които да се справят със ситуацията", коментира българинът пред италианската преса.
 
Завръщането на Божинов в калчото засега не е особено успешно. Той получи червен картон на резервната скамейка в първия си мач, а при дебюта му в игра на 3 март Пескара загуби с 0:2 от Специя. Тимът му допусна пет загуби в последните шест срещи в Серия "Б" и се свлече на 14-ото място в класирането.
 
"От гледна точка на здравето нямаме късмет, но от спортна гледна точка мисля, че Пескара може отново да се двигне. Рано или късно ще се завърнем на терена след тази пауза, контузените играчи ще бъдат възстановени и съм сигурен, че ние не сме казали последната си дума. Въпреки че имам договор до 30 юни, аз ще се раздавам до край.
 
Желанието ми е да се докажа на терена и да помогна на Пескара да спечели промоция за Серия "А". Мисля, че клубът и ръководството го заслужават. Видях, че феновете ни недоволстват от президента Себастиани. Не знам причината, но искам да ги призова да продължат да ни подкрепят, да не мислят за протести, защото само когато сме заедно, можем да прогресираме в класирането", каза още Божинов.
Стоилов: И двата гола бяха плод на късмет (ВИДЕО)

Треньорът на Гьозтепе недоволен от тима си

Бивш национал с асистенция в Белгия

Витонов спомогна за успех на Беверен

Равенство за Гьозтепе в Турция (ВИДЕО)

Тимът на Стоилов на две победи от елита

Ковачев вкара за Ахмат при разгромна загуба от Балтика

Бившият играч на Черно море Алекс Фернандес заби хеттрик за победителите

Ради Цонев с гол за Тобол при класическа победа

Българинът вкара своето първо попадение за тима от Казахстан

Лийдс и Груев се отдалечиха от промоция във Висшата лига (ВИДЕО)

Отборът на българина допусна изненадващо домакинско поражение

Десподов с голямо признание в Гърция

Наредиха го сред най-добрите крила в първенството

Официално: Петев вече не е треньор на Университатя

Двете страни се разделиха по взаимно съгласие, с българина си тръгват още трима треньори

"Специален футболист е този български халф"

Хвалят Филип Кръстев в Нидерландия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки