ИЗНЕНАДА: Тото Волф може да стане шеф на Астън Мартин

Това би повлияло и на бъдещето на Люис Хамилтън

ИЗНЕНАДА: Тото Волф може да стане шеф на Астън Мартин

 Шефовете на отборите във Формула 1 присъстваха на видео конферентен разговор с ФИА и Либърти Медиа миналата седмица, за да дискутират сложната ситуация пред спорта заради пандемията от COVID-19. Най-важното решение беше регулациите за 2021 да бъдат отложени за 2022.

 
Един от ръководителите, обаче, отсъстваше – главата на Мерцедес Тото Волф. Вместо него на срещата присъстваше техническият директор на тима Джеймс Алисън. Официалната причина беше лична – Волф бил на почивка със семейството си. Въпреки това веднага се надигнаха слухове, че Тото се подготвя да напусне Сребърните стрели и да застане начело на Астън Мартин.
 
Астън Мартин се очаква да навлязат със собствен отбор – това ще бъде Рейсинг Пойнт, който ще се ребрандира. Собственикът на тима – бащата на Ланс Строл Лорънс – наскоро увеличи своя дял в Астън Мартин. Любопитна подробност е, че Лорънс Строл е пътувал заедно с Тото Волф на тръгване от Австралия след отмененото Гран при на Австралия.
 
В британската преса се твърди, че евентуалното преминаване на Тото Волф в Астън Мартин би повлияло и на бъдещето на Люис Хамилтън. Шесткратният световен шампион вече заяви готовността си да продължи договора си с Мерцедес, но също така по-рано беше признал, че решението му ще бъде съобразено с намеренията на Тото Волф.
 
Независимо дали преместването на Волф е само слух, то такъв ход изглежда обоснован: Волф като лидер е постигнал всичко в Мерцедес, Хамилтън също. От тук нататък очакванията към тях са само и единствено за безапелационни успехи. С новите регулации, обаче, няма гаранция, че доминацията на тима ще продължи. От друга страна, много по-интересно предизвикателство за двамата би било развиването на един нов отбор.
Леклер предупреди Ред Бул преди Гран при на Китай

Монегаскът е убеден, че Ферари може да притесни лидерите

Норис: Нямам търпение да се завърна в Шанхай

Пилотът на Макларън е щастлив, че Формула 1 е отново в Китай

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки