Роко Комисо: Случаите на вируса във Фиорентина са 12

Президентът на клуба в момента е в Ню Йорк, където живее

Роко Комисо: Случаите на вируса във Фиорентина са 12

Президентът на Фиорентина Роко Комисо разкри, че 12 случая на заболели с коронавирус има в неговия клуб. Комисо не се намира сега във Флоренция, предпазвайки се от заразата. Шефът на Ла Виола беше с отбора си, когато Фиорентина победи Сампдория с 5:1, но напусна страната на следващия ден.

Оттогава той не може да се завърне на Ботуша, след като извънредното положение е с най-големи мащаби на Стария континент.

„Преди месец бяхме в Генуа. Бях с отбора и играхме срещу Сампдория. Спечелихме, след което се върнах в Ню Йорк. Беше ми предложено да остана в Италия, но не беше възможно, защото страната е епицентър на пандемията. После отборът пътува до Удине, без да играе мач и се върна седмица по-късно. Тогава нашият отбор вече беше поразен с вируса, а когато аз напуснах Италия, все още не беше толкова сериозно. Сега имаме 12 случая, а шест от тях вече бяха в болница”, призна Комисо.

„Продължаваме да помагаме сериозно с дарения за болници и да поръчваме медикаменти, нужни за справяне с тази ситуация”, призна пред щатските медии Роко Комисо.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки