И в Атлетико Мадрид орязаха заплатите

Испания е втората най-засегната от коронавируса страна в Европа след Италия

И в Атлетико Мадрид орязаха заплатите

Атлетико Мадрид взе решение да намали заплатите на своя персонал, включително играчите, за да облекчи финансовата тежест за клуба, тъй като те се борят с икономическото въздействие на пандемията от коронавирус.

 
Столичани се присъединяват към съперниците от Барселона, които наложиха задължително съкращение на възнагражденията на своите футболисти в периода на блокиране, след като Испания стана втората най-засегната страна в Европа след Италия.
 
Изпълнителният директор Мигел Анхел Хил заяви, че намаляването на заплатите е необходимо, за да се гарантира "оцеляването на клуба". Според него това е било "трудно решение", но обстоятелствата са извън техния контрол.
 
"Ние работим за намаляване на въздействието на мярката и ограничаване до това, което е строго важно, така че когато конкуренцията се възобнови, всичко ще работи както досега.
 
Нашите спонсори и сътрудничещи компании страдат както нас, така и останалата част от обществото от ужасното въздействие на тази здравна и икономическа криза. Искам да ви благодаря за ангажимента в тези тежки времена и за вашата помощ", каза Мигел Анхел Хил.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки