Съдиите в Италия готови, но искат гаранции

"Трябва да се съсредоточим върху настоящата битка в страната", заяви Марчело Ники

Съдиите в Италия готови, но искат гаранции

 Президентът на Италианската асоциация на реферите, Марчело Ники, говори по "Radio Sportiva" за коронавируса и евентуално рестартиране на шампионата. Шефът на съдиите призна, че при евентуално подновяване на сезона ще има нужда от гаранции за здравето на всички рефери.

"Мисля, че преди да говорим в краткосрочни или дългосрочни перспективи, трябва да се съсредоточим върху настоящето и битката, която водим в момента. Реферите са хора на правилата, ще уважим разпорежданията на правителството и федерацията, каквито и да са те. Но в сегашната драма не зависи нищо от нас", заяви Ники.

"Готови сме да рестартираме сезона, но със сигурност няма да изпратим реферите, ако животът им е в опасност. Нуждаем се от гаранции за всички. Ако първенството започне отново, ще има доста неща за вършене. Ако не започне, отново ще трябва да се предприемат някои крачки. Ние ще дадем всичко от себе си, защото сме професионалисти."

"Като рефери, ние също се грижим за другите и участваме в благотворителни инициативи, но за разлика от останалите, го правим тихо", завърши Ники. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки