Новият треньор на Пирин (Гоце Делчев): Мястото отбора не е в четвърта лига

Вижте какво заяви Димитър Крушовски

Новият треньор на Пирин (Гоце Делчев): Мястото отбора не е в четвърта лига

Назначеният вече за старши треньор на ФК Пирин Гоце Делчев Димитър Крушовски е роден на 12 юли 1979 година.

Първите си стъпки във футбола прави в школата на Пирин Гоце Делчев при треньора Никола Солаков. На 16 годишна възраст е привикан в мъжкия отбор, където прави дебют при треньора Александър Атанасов.

По-късно играе в отборите на Миньор Перник в А група, Пирин Гоце Делчев в Б група, 2007 година в гръцкия Докса Драма, от 2009 година е капитан на мъжкия отбор на Банско, тогава играещ в Б група  при треньорите Борис Николов, Красимир Манолов и Воин Войнов. През 2015 година е част от отбора на Пирин Гоце Делчев, играещ в А група.

Веднага след това приключва активна състезателна дейност  и е определен за треньор в ДЮШ на Пирин Гоце Делчев, едновременно и помощник треньор при мъжете на Тодор Киселичков, по-късно и на Йордан Боздански.

За известен период е и старши треньор на мъжкия отбор. От 2017 до 2019 година е старши треньор на мъжкия отбор на Банско, играещ в Б група. Завръща се отново в родния си клуб. Притежава УЕФА Б лиценз.

Има над 300 мача в мъжкия отбор на Пирин Гоце Делчев, а в цялата си футболна кариера – над 450. След като изтече информация, че той е новият старши треньор на Пирин Гоце Делчев, Димитър Крушовски се съгласи да даде интервю.


- Как стана назначаването за треньор на Пирин Гоце Делчев?

- Бях поканен от новото ръководство, начело с председателя Димитър Куршумов, да поема мъжкия отбор и да отговарям за школата на клуба. Приех без колебание, все пак съм израснал в този клуб, живея в града и съм задължен да направя нещо хубаво.

- Какви цели ти постави УС?
- На първо време да се стабилизира ДЮШ и мъжкия отбор да се върне в трета лига. Това са двете основни неща. Всичко останало ще оправяме в движение. Досегашният треньор Радослав Джугданов ще ми помага при мъжете и ще води юноши младша възраст. Радващото е, че на този етап всички досегашни футболисти остават в отбора. Имаме сили и възможности да се върнем в третото ниво на българския футбол.

- Сигурно се интересуваш от ситуацията в момента в страната и чужбина. Отлагат се вътрешни първенства, такива на континента и Планетата, имам предвид Олимпийските игри. Какво мислиш по пози въпрос?
- Неприятна е ситуацията със заразата от коронавирус. Здравето е на първо място и трябва да се съобразяваме с решенията, взети в национален мащаб. Дано Господ помогне час по-скоро да отмине всичко и нещата да се завърнат в нормалния си ритъм. Отлагат се спортни мероприятия и в световен мащаб, което е много разумно и е в интерес на хората.

- Направи ли вече среща с треньорите и футболисти в клуба?
- След назначаването ми направих обща среща и запознах присъстващите с моите виждания за излизане от кризата на футбола в Гоце Делчев. Зареден съм с амбиция и с общи усилия ще успеем. Мястото на Пирин Гоце Делчев не е в ІV дивизия.
Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки