Халф на Аталанта избра да играе за Германия

Йоахим Льов е поканил Робин Госенс да дебютира за "Маншафта" в евентуалната контрола

Халф на Аталанта избра да играе за Германия

Халфът на Аталанта Робин Госенс избра да играе за Германия, въпреки че е половин нидерландец, съобщава вестник "Гадзета дело Спорт".

Лявото крило на Аталанта (Бергамо) е родено в градчето Емерих на Рейн, намиращо се от германска страна точно на границата срещу Неймеген. Той е син на баща нидерландец и майка германка.

Според италианския спортен вестник, треньорът на германския национален отбор Йоахим Льов е поканил левия полузащитник да дебютира за "Маншафта" в евентуалната контрола, която трябваше да се играе по програма днес - вторник, 31 март срещу с Италия. Поради кризата с коронавируса обаче футболът в момента е спрян навнякъде. Най-силното издание на Апенитите обаче е сигурно, че Госенс е казал "да" на покана от Германия. Странното е, че вече на 25 години Госенс не е викан никога в национални отбори - нито от Германия, нито от Холандия, дори на юношеско и младежко ниво.

Техническият екип на "лалетата" също го е следил отблизо в последната година и половина. Самият Госенс заяви преди месец за телевизия NOS, че все още не е направил избор.

"Израстнах точно отвъд границата в Германия, така че от една страна се чувствам германец по местожителство, но също така дълго време играех футбол в Холандия. Това са две луди по футбола страни. Ако наистина трябва да избирам, ще ми бъде трудно", каза тогава той, макар да не е ясно дали по онова време германците са се свързали с него, или това е станало по-късно.

Иначе като момче от границата той нормално сменя школи като дете от двете страни, минавайки през Бохолт (Германия) и след това Витес, където обаче не му дават шанс. Отива в Хераклес Алмело и там е забелязан от скаути на Аталанта. С този клуб той стигна до четвъртфиналите на Шампионската лига, като беше и редовен титуляр.

Според чуждестранни медии, към Госен има голям интерес от страната и чужбина. В Англия например той вече се свързваше с Челси, но потвърждение не пристигна. Може би тези новини са добре за него, тъй като той е изолиран в района на Бергамо, един от най-засегнатите от COVID-19 райони в света.

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Германия надигна глава за обрат над Нидерландия (ВИДЕО)

Тони Кроос с мач №108 за Бундестима

Хари Кейн се завърна в Мюнхен

Нападателят се контузи по време на лагер на Англия

Германия изненада неприятно Франция в Лион (ВИДЕО)

Маншафта стигна до успех с 2:0

Ройс е готов да остане в Дортмунд, но раздялата е по-реален вариант

Клубът не му предлага нов договор

Звездата на Леверкузен: Бъдещето ми не зависи от решението на Чаби Алонсо

"Не свързвам пътя си с неговия", каза Флориан Вирц

Айнтрахт връща Ван де Беек на Юнайтед, няма да го откупува

Той отпадна от сметките на треньорското ръководство

Шаби Алонсо реши къде продължава

Треньорът е желан от 3 гранда

Нагелсман с подробности за травмата на Нойер

Много досадна травма, призна селекционерът

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки