Дария Клишина: Пикът на броя на заразените в САЩ ще падне в края на април

"Това, което се случва в Ню Йорк, е просто ужасно"

Дария Клишина: Пикът на броя на заразените в САЩ ще падне в края на април

Руската спортистка по дълъг скок Дария Клишина говори за ситуацията с коронавирус в САЩ.

"Във всяка държава има различни правила. Аз съм в Атланта, Джорджия. Официално имаме право да излизаме, но в същото време всички се съветват да останат вкъщи за безопасност. Ако искате да се занимавате с физическа активност, можете да отидете до парковете. Имаме такава официална марка.

Предполага се, че пикът на броя на заразените в САЩ ще падне в края на април. Това, което се случва в Ню Йорк, е просто ужасно. Честно казано, ситуацията е много потискаща. Фактът, че Русия въведе строга карантина, въпреки факта, че няма толкова много случаи на болестта, колкото в други страни, е най-логичното и правилно решение да се предотврати целият този ужас, който се случва сега в САЩ", заяви Клишина пред "Sportcast".

"Купуване на тоалетна хартия? Попаднах на това преди около три седмици. Отидох в обикновен магазин, където ходя винаги, недалеч от дома. Просто отидох за хранителни стоки и гледам: хората отиват към касите с огромни блокове тоалетна хартия. Помислих си: Какво става? Защо правят това? Очевидно всички се страхуваха, че ще ядат повече по време на карантина, и използването на тоалетна хартия ще се увеличи значително. Няколко седмици по-късно в магазина беше окачена голяма табела: "Забранено е връщането на тоалетна хартия не е разрешено", допълни Клишина.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки