Атлетико М разпродава отбора, ако не се класира за Шампионската лига

Манчестър Юнайтед е готов да предложи 80 милиона евро за Саул

Атлетико М разпродава отбора, ако не се класира за Шампионската лига

На Атлетико Мадрид може да се наложи да разпродаде звездите си през лятото, ако не успее да се класира за следващото издание на Шампионската лига, твърди "АС". При спирането на сезона в Ла Лига "дюшекчийте" се намираха на шесто. Това означава, че ако се вземе решение сезонът да не се доиграе, мадридчани остават извън трунира на богатите и ще трябва да играят в Лига Европа.

 
Подобно развитие на нещата би било голям удар по финансите на Атлетико. През този сезон клубът е заработил 77 милиона евро от участието си в Шампионската лига, като тази сума може да нарасне още, тъй като "дюшекчиите" вече се класираха на 1/4-финал. Ако догодина не играе в този турнир, клубът трябва да намери начин да компенсира за дупката в бюджета, която ще се отвори.
 
При подобен сценарий шефовете вероятно ще бъдат принудени да продадат част от звездите на тима. Един от първите, които ще бъдат сложени на тезгяха вероятно ще бъде халфът Саул Нигес, към когото сериозен интерес проявява Манчестър Юнайтед. Твърди се, че "Червените дяволи" са готови да предложат 80 милиона евро за испанския национал, но от Атлетико вероятно ще настояват за по-голяма сума, тъй като в договора на играча има клауза за откупуване на стойност 150 милиона евро.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки