Интер са на полпозишън за Обаменяг

Трансферът може да се стартира, ако Лаутаро замине в Барселона

Интер са на полпозишън за Обаменяг

 Италианският гранд Интер е фаворит за привличането на нападателя на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг, ако Лаутаро Мартинес напусне през лятото в посока Барселона, пише Le10Sport. Габонецът и лондончани замразиха преговорите за нов договор, като настоящият му изтича през лятото на 2021 година.

Тази ситуация означава, че цената му ще падне драматично и ще е много далеч от платените от "артилеристите" на Борусия Дортмунд 63 милиона евро за него през януари 2018 година. Обамеянг беше считан и за потенциална цел на Реал Мадрид, но със своите 31 години, които ще навърши през юни, вече е твърде възрастен, още повече, че "белия балет" стяга звездна селекция от млади играчи, които да осигурят просперитета на клуба в следващите 10 години.

В същото време в Интер ще използват опита на Обамеянг в Шампионската лига и ще си осигурят разнообразие в нападение, където той ще действа с Ромелу Лукаку. В същото време Обамеянг познава обстановката на "Сан Сиро", тъй като кариерата му стартира в академията на Милан, откъдето през 2012 година е трансфериран срещу 1,8 милиона евро в Сент Етиен.

 
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки