Донарума иска да преподпише с Милан, но не за по-малко пари

Цяла футболна Европа е по петите на вратаря, ако преговорите пропаднат

Донарума иска да преподпише с Милан, но не за по-малко пари

 Вратарят на Милан Джанлуиджи Донарума е дал индикации, че е готов да подпише нов договор с клуба, съобщава "Тутоспорт". Настоящият контракт на талантливият страж е до лятото на 2021 година и в клуба вече са притеснени, че тогава той може да си тръгне като свободен агент.

21-годишният вратар е дал да се разбере, че би останал на "Джузепе Меаца", но не е склонен да приеме намаляване на заплатата си. В Милан усилено се говори, че новите собственици смятат да наложат таван на заплатите. Ако това стане факт, Донарума ще бъде принуден да се съгласи да получава доста по-малко от 6 милиона евро на сезон, каквато е заплатата му в момента. Играчът обаче не е съгласен на подобно нещо.

По всичко личи, че тепърва предстоят доста тежки преговори между ръководството на Милан и агента на играча Мино Райола, като двете страни ще търсят да постигнат някакъв компромис.

Междувременно много от европейските грандове следят с интерес ситуацията и се облизват за Донарума. Вратарят е в полезрението на Ювентус, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен, Реал Мадрид и Челси. Така че, ако се окаже на пазара, битката за подписа му ще бъде ожесточена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки