Шчесни разкри защо бе изгонен от Арсенал: Запалих цигара в съблекалнята!

Очаквах да се върна в състава след няколко седмици, но тогава Давид Оспина влезе в много добра форма

Шчесни разкри защо бе изгонен от Арсенал: Запалих цигара в съблекалнята!

 Бившият страж на Арсенал Войчех Шчесни разказа за прословутия момент с цигарата, с която е бил хванат в съблекалнята след мача срещу Саутхамптън в първия ден на 2015 година. Полякът направи две грешки в този двубой и "топчиите" загубиха с 0:2. След това Арсен Венгер глоби Шчесни и впоследствие го извади от титулярния състав, а стражът записа само още пет мача с екипа на лондончани, след което кариерата му премина за кратко през Брентфорд и продължи в Серия "А".

 
"По онова време аз пушех редовно и шефът знаеше това много добре. Той просто не искаше никой да пуши в съблекалнята. Под въздействието на емоциите от мача тогава запалих цигара, когато отборът беше още вътре. Отидох в ъгъла до душовете, така че никой не можеше да ме види. Запалих една цигара, но някои все пак ме е видял. Дори не беше мениджърът. След това той му е казал. Видяхме се след два дни и той ме попита дали това е истина. Казах "да". Той ме глоби и така всичко приключи. След това ми каза: "Виж, за известно време ще бъдеш извън състава", но не е имало никакъв скандал или голяма конфронтация. Приех го като професионалист.
 
Очаквах да се върна в състава след няколко седмици, но тогава Давид Оспина влезе в много добра форма. Той застана на вратата, изигра няколко силни мача и след това запази мястото си. Това означаваше, че трябва да чакам и да се опитам отново да спечеля титулярното си място. Или да се опитам да го убедя, че все още съм най-добрият вратар в клуба. Може да звучи странно, но понякога това е най-добрият начин в такава ситуация", заяви Шчесни.
 
Въпреки че вече се утвърди като титуляр в Ювентус, полякът твърди, че Арсенал и "Емиратс" ще му липсват винаги, тъй като това е клубът на сърцето му.
 
"Липсват ми съотборниците в Арсенал, липсва ми "Емиратс". Емоциите бяха съвсем различни, защото каквото и да правите в кариерата си, а някои от нас направиха страхотни кариери, няма нищо подобно на това да играеш за клуба, който обичаш", завършва Шчесни.
ТОВА БОЛИ! Евертън спря Ливърпул за титлата (ВИДЕО)

"Гудисън" видя отново триумф над червените след 14 г.

Тен Хаг чете конско на...медиите

Мениджърът на Юнайтед бесен след публикации за мача с Ковънтри

Арсенал се завърна на върха след важна победа над Уулвс (ВИДЕО)

Лондончани се върнаха към победите

Манчестър Сити излъга Челси и се класира за финала на ФА Къп (ВИДЕО)

Бернардо Силва вкара единственото попадение в срещата

Брентфорд разби Лутън при визитата си, вкара 5 гола на противника си (ВИДЕО)

Между двата тима се получи доста интересен мач

Уест Хам и Нюкасъл обмислят треньорска промяна, и двата тима с мераци към Сари

Италианецът може да избира

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Легенда на Арсенал: Нямат шанс за титла

Пол Мърсън отписа своя любим клуб

Деле Али: Всяка сутрин се будя с мисъл за Мондиал 26

Халфът не е играл от над 400 дни

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки