БФТ и клубовете започнаха диалог за тениса след извънредното положение

От централата напомнят, че всичките й служители са на разположение да отговарят на запитвания

БФТ и клубовете започнаха диалог за тениса след извънредното положение

В последния работен ден на седмицата ръководството на БФТ проведе първия от поредицата видеоконферентни разговори с представители на тенис клубовете в страната.

Основната тема бе бъдещето на тениса след извънредното положение в България.

Представители на УС представиха предложението на БФТ до Правителството за поетапно възобновяване на дейността на тенис клубовете през втората половина на месец май и правилата, при които това би могло да се осъществи.

Председателят на Треньорския съвет Милко Милев изложи проекта на спортен календар за втората половина на 2020 г.

Окончателният вариант на програмата за турнири предстои да бъде потвърден пред клубовете след като БФТ получи от ITF и Tennis Europe информация за датите, на които двете международни федерации ще възобновяват състезанията под тяхна егида.

Във видеоконферентния разговор бе обсъдена възможността БФТ да подпомогне партньорството между клубовете и общинските ръководства в населените места, където се практикува организирано тенис.

Обсъдена бе и административна дейност на федерацията също как да се подобри комуникацията между БФТ и клубовете.

От централата напомнят, че всичките й служители и членовете на УС са на разположение да отговарят на запитванията на лицензираните тенис клубове посредством електронна поща, а се планират и още подобни видеоконферентни разговори.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки