Australian Open през 2021г. е под сериозна въпросителна

Турнирът може да бъде отменен или ако се играе ще е при закрити врати

Australian Open през 2021г. е под сериозна въпросителна

 Следващото издание на Australian Open може да бъде отменено поради пандемията от коронавирус.  Дори първият турнир от Шлема за 2021 да се проведе, той ще бъде най-вероятно при закрити врати, това заяви изпълнителният директор на Тенис Австралия Крейг Тайли.

Тенис турнири няма от март насам, а бъдешето също изглежда несигурно. В края на април френското издание Le Parisien съобщи, че турнирът ще бъде изместен с една седмица напред и ще започне на 27 септември, като ще продължи до 11 октомври.

„Най-лошият сценарий е да няма Australian Open. Най-добрият вариант, в сегашния случай, е да има турнир при определени мерки за сигурност за играчите и само австралийски фенове“, каза Тайли.

Хаосът в календара и сега е сериозен. Откритото първенство на Франция трябваше да се проведе от 18 май до 7 юни, но впоследствие бе преместено от 20 септември до 4 октомври. Последната промяна този път е дошла по желание на АТР и WTA, които работят по нов календар след пандемията от коронавирус. Идеята е играчите, участващи на US Open, да имат малко повече време за почивка, а същевременно да се добавят и още турнири.

В същото време има несигурност и около Откритото първенство на САЩ. Изпълнителният директор на Тенис асоциацията на САЩ – Майкъл Доус, разкри, че има вероятност US Open да не се проведе в Ню Йорк, а в Индиън Уелс. За подобен ход загатна испанското издание „Марка“ преди няколко седмици, но сега отново той се появи в медийното пространство заради изказване на Доус пред  Inside Tennis.

Изпълнителният директор на Тенис Австралия Крейг Тайли обяви, че вече има изготвени планове за действие, но още не е ясно кой ще бъде активиран:

„Има четири сценария, които са възможни. Вече моделирахме всичко – кога трябва да вземем решения, кой е засегнат от тях, как ще бъдат засегнати от тях. Направихме това за персонал от 670 души, както и за нашите партньори – нашите медийни партньори, спонсори и всички правителства и места, където заемаме съоръжения. Сега работим с международната група за играчи и това да разберат всеки един от тези сценарии и това какво означава за тях, как може да действаме след тях“, завърши Тили.

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки