Игор Томашич: Левски е голям клуб с история, надявам се, че ще оцелее

"Аз обичах футбола, това ми беше и хоби, и работа"

Игор Томашич: Левски е голям клуб с история, надявам се, че ще оцелее

Бившият футболист на Левски Игор Томашич даде интервю за "Дарик радио". В него той сподели защо е спрял да гледа футбол, кои са бившите му съотборници в Левски, с които продължава да поддържа връзка, с какво се занимава в момента и каква е ситуацията с пандемията от коронавирус в Хърватия.

„Положението в Хърватия, мисля че е едно и също, както и в България. Всичко започна да се „събужда“. Имахме късмет, че не стана това, което се случи в Италия или Испания. Започваме да работим. Здравето е най-важно. Беше малко труден периодът на карантина. Децата така и не свикнаха да стоят постоянно вкъщи. Но те си имат своите задължения – онлайн училище. Аз не усетих толкова карантината. Имам собствен бизнес тук и всеки ден бях на работа“, каза бившият футболист на "сините".

Томашич, който има собствен транспортен бизнес в Хърватия, сподели: „Трудно е да се възстановим от кризата. Имаме към 200 работници. През изминалите два месеца изобщо не сме работили с автобусите. Те бяха на паркинга, нямахме никакви доходи. Успях да задържа работниците си. Имахме късмет, че и държавата помогна с някакви минимални заплати. Трудно е. Надявам се, че сега всичко леко по леко ще започне да се движи. Но не очаквам много от туристическия сезон“.

„Ние сме като българите – корав народ. Балканци сме, не се даваме толкова лесно“, заяви Томашевич на въпрос как ще се справи Хърватия със ситуацията след коронавируса и земетресението в страната.

„Честно казано, изобщо вече не гледам футбол. Чувам се още с някои бивши мои съотборници в България. Един път на два месеца чета новини, нещо свързано с България, с футбола, с Левски. Честно си го казвам, аз със футбола изобщо нямам нищо общо вече“.

„Аз обичах футбола, това ми беше и хоби, и работа. Винаги давах всичко от себе си, когато бях на тренировки и мачове. Когато спрях с футбола, изобщо не се виждах повече като част от него – като треньор или мениджър. С времето дори спрях да гледам футбол – не гледам нито Шампионската лига, нито Световното. Гледах много малко само когато Хърватска играеше. Не знам как да го кажа. Изнервям се като гледам футбол. Не знам как да го обясня. Просто, когато гледам футбол, започвам да се изнервям", сподели още Томашич.

„Малкият ми син обича спорта. Една седмица е във футбола, след това бокс. Сменя спортовете постоянно“.

„Левски е голям клуб с история. Надявам се, че няма да се случи така, Левски да го няма. Поддържам контакт с Боримиров – чухме се преди две седмици. Чувам се и със Станислав Ангелов. И още няколко човека. Имам приятели в България, свързани с футбола“, каза той.

„Имам планове да дойда в България. Преди 2-3 години бях в България. Със сигурност ще дойда пак“.

„Пожелавам много успех и късмет на Левски!“, завърши Игор Томашич.

Каранга: Няма да се откажа, докато не стана шампион с ЦСКА

Бразилецът е мотивиран да донесе обратно титлата при "армейците"

Меси каза до кога ще играе

Пространно интервю на аржентинеца за Big Time podcast

Илиан Илиев: Трябва да поощряваме и малкото добри неща

Вижте какво каза националният селекционер след прибирането в България

Везенков: В НБА ме подценяват

Българинът призна, че в Барселона не е получил добро отношение

Помощникът на Илиан Илиев: Потенциалът на футболистите е по-голям

Вижте какво каза Петър Костадинов

Лечков: Борислав Михайлов бе удобният виновник

Вижте какво още каза героят от САЩ 94

Божинов: На Гонзо няма да му е лесно, но нещата ще се получат

Бившият национал на България вярва, че новият президент на БФС ще се справи със задачата

Младият треньор на Германия обясни важен ли е опитът в националния отбор

Кой може да опази Мбапе?

Джони Велинов: Искам отново да видя ЦСКА шампион

„Българското първенство в момента разполага с много добри вратари“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки