Крушарски: До два месеца трябва да започнем стадиона

Собственикът на Локомотив (Пловдив) заяви, че целта е съоражението да получи 4-та категория от ФИФА и УЕФА

Крушарски: До два месеца трябва да започнем стадиона

 Босът на Локомотив (Пловдив) Христо Крушарски проведе среща с феновете на тима вчера сутринта. Поводът бе бъдещето на стадиона, който ще бъде реконструиран с 12 млн. лв., отпуснати от държавата. Крушарски говори относно проекта за "Лаута" и как ще се действа със съоръжението.

"Срещата мина нормално. Рибата е още в морето, а ние сме извадили тигана и пържим ли, пържим. В момента се работи по прокета. Той си върви. Платил съм го, действа се, съгласуван е. Спазваме всички правила на ФИФА и УЕФА, целта е съоръжението да получи 4-та категория за международни мачове. Вече сме почти на правия участък. В рамките на месец се надявам проектът да е напълно готов и оттам вече да действаме. Колко точно време ще отнеме реконструкцията, това никой не може да каже. Все пак се падат по около 3000 квадратни метра на трибуна."

"Бая време ще е. Плюс това говорим за специално съоръжение, не е нещо лесно, има си изисквания да се спазват. Идеята е да строим трибуна по трибуна. Предната част би трябвало да я завършим до края на годината, ако стартираме в рамките на месец и половина-два. Задната част ще я правим с времето. Но до два месеца трябва да започнем стадиона. Ще действаме сектор по сектор, защото не сме толкова богати да ходим да играем на друг стадион или като румънците в Анталия. Нямаме и база като Ботев в Коматево. Така че ще си строим и ще си играем мачовете. Има как да стане, не е проблем. Няма да се местим от "Лаута", категоричен бе Крушарски.

Стадион "Локомотив" занапред ще е без писта. Това е залегнало в проекта за реконструкцията. Разстоянието между трибуните и терена ще бъде максимално съкратено, за да може да се създава по-добра атмосфера. Капацитетът ще бъде от 11 400 места.

"Искаме да направим така трибуната за феновете, че да е над главата на вратаря. Писта няма да има, ще я премахнем", каза Крушарски.

"Въпросът е веднъж да започнем строежа. Проблемите са технически и нещата трябва да се изпипат. Аз много мразя да правя каквото и да било неподготвен. В училище колко ви пишат, като отидете, без да знаете нищо? Така че трябва да сме внимателни", допълни Крушарски.

 
Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки