Отмениха колоездачната Обиколка на Великобритания

През тази година стартът трябваше да бъде даден за първи път в Корнуол и да завърши в северния шотландски град Абърдийн

Отмениха колоездачната Обиколка на Великобритания

Колоездачната Обиколка на Великобритания, която трябваше да се проведе през септември, е пренасрочена за 2021-а година, като ще се използва същото трасе, съобщиха организаторите.

"В светлината на случващото се около пандемията от COVID-19, решението ни е съобразено с практическата липса на възможност да се проведе едно такова състезание, което събира много хора, пише в съобщението.

През миналата година Обиколката на Великобритания по колоездене се превърна в истински хит сред феновете и общо около 1,5 милиона души наблюдаваха състезанията. Тогава турът беше спечелен от Мартийо Ван дер Пул от Нидерландия.

През тази година стартът трябваше да бъде даден за първи път в Корнуол и да завърши в северния шотландски град Абърдийн.

"По цялата територия на Великобритания има места, в които продължават да съществуват опасности и съмнения, че вирусът ще ескалира. Дори и да става дума за септември, не сме сигурни, че ще се спазва нужната социална дистанция. Тъй като все още няма достъпна и препоръчана ваксина, преценихме, че здравето и спокойствието на хората е по-важно. Искаме да успокоим притежателите на договори, че през 2021-а година колоездачната обиколка ще спазва графика и трасето на тазгодишната и никой няма да загуби много пари, се казва още в съобщението.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки