Бивш директор в Барса: Отборът върви, ако всичко с Меси е наред

"По-умен е, отколкото хората могат да си представят"

Бивш директор в Барса: Отборът върви, ако всичко с Меси е наред

Бившият спортен директор на Барселона Роберто Фернандес говори за влиянето на звездата Лионел Меси върху отбора.

"Меси поема толкова отговорност, колкото е необходимо. Той е много умно момче. По-умен е, отколкото хората могат да си представят. Важно е той да се чувства комфортно, защото наред ли е всичко с него, и отборът върви. Разбира се, Меси не решава всички въпроси, има си спортен директор и треньор", заяви Фернандес, който е работил на позицията с двама треньори - Луис Енрике и Ернесто Валверде.

"Енрике е отличен специалист. Сигурен съм, че ще се върне в Барселона, защото познава много добре клуба и има подходящото разбиране за футбола.

В Барселона не е достатъчно просто да побеждаваш, трябва да го правиш с хубава игра. Именно тази философия е направила клуба велик и треньорите го знаят и не я дискутират. Схема 4-3-3, атакуващ футбол с много играчи в предни позиции - това е Барса. Валверде също е добър треньор, но дойде в труден момент. Напускането на Неймар обърка цялата предсезонна подготовка. След това Реал спечели Суперкупата и това доведе до вълна от критика и самокритика", споделя Фернандес, чиято позиция в момента заема Ерик Абидал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки