Димитър Илиев: Ще хвърлим всички сили и за първенство, и за Купата

Футболистът на Локомотив (Пловдив) разкри как тимът се връща към нормалния ритъм на работа

Димитър Илиев: Ще хвърлим всички сили и за първенство, и за Купата

 Футболистът на Локомотив Пловдив Димитър Илиев говори пред „Домът на футбола”, след като „смърфовете” стартираха тренировъчен процес в следствие на пандемията от коронавирус. Илиев призна, че отборът ще се стреми да достигне нивото от първата част на сезона и ще опита да запише възможно най-добри резултати в efbet Лига, както и за Купата на България, където на 1/2-финал Локомотив ще играе два мача срещу раздирания от проблеми Левски София.

„Изключително тъжно е да се наблюдават мачове на празни трибуни, но обстоятелствата са такива. Всеки от нас търси начин, ако има желание, винаги ще намериш начин. Не мисля, че някои от нас играчите се е занемарил. Трябваше да се намират варианти да се тича, поддържаме ритъм, защото ако не, ще е пагубно после. Вече тренираме и мисля, че физическата ни форма не е толкова зле и смятам, че тези седмици занимания ще стигнат да изглеждаме добре. Липсата на тренировка с топка ще се отрази и ще трябва малко време, но това за всички е нещо ново. Трябва да се приспособим и да излезем бързо от ситуацията”, каза Илиев.

„Първата седмица наблягаме на беговите упражнения и силовите. Тези два месеца сме позагубили доста сила в краката и това трябва да се навакса. Треньорите се нагаждат също и търсят начини подготовката да върви нормално. Спазват се всички мерки, за да излезем от обстановката по-бързо. Нямам търпение да започнем да играем скоро. Не знам как ще се отрази бързия старт на новия сезон, няма как да знаем, тъй като е нехарактерна обстановката. Отделно, дай Боже да играем и евротурнири, но това ще е още по-сгъстен цикъл. Надявам се така да се дозират нещата, че да изкараме до следващата подготовка, която е чак зимата”, акцентира още Митко Илиев.

„Мачовете ще са без публика и мач на неутрален терен щеше да е удачен вариант, но уважаваме решението на БФС. Жалко е, че няма да има публика за Купата на България, тъй като там сме четирите отбора у нас с най-много фенове, но съдбата отреди да играем пред празни трибуни. Длъжни сме като носител на Купата да преборим Левски, който има много проблеми. Надявам се бързо да се реши техният проблем, защото е жалко да ги гледаме в такова състояние. Имаме шанс, чрез първенството, да се класираме за Европа, така че можем да сме оптимисти и да се подготвим. В плейофите има малко мачове и трябва да задържим темпото”.

„Срещу Левски винаги е сложно да играеш, а феновете сега са плътно зад тях и знам какво е да играеш за тях, дори да ги няма на трибуните. Ако се доближим до формата от първия полусезон, като качество на игра бяхме по-добри. Говорили сме с нашия президент за финансите и твърди, че всичко е наред. Имаше компромиси при нас, но това е нормално, така че са водени разговори и ми се иска нещата да се стабилизират”, каза още Илиев.

„През миналия сезон концентрирахме всичко за Купата на България, тъй като в първенството бяхме далеч от това да гоним по-предно класиране за Европа. Тогава избрахме да се опитаме за Купата, което беше оправдано. Сега смятам, че нещата са 50:50 и мисля, че и двете направления са важни за постигането на големи цели”, завърши Димитър Илиев.

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки