Тер Стеген: Няма как да си тръгна от Барселона

Стражът напълно отхвърли трансфер това лято

Тер Стеген: Няма как да си тръгна от Барселона

 Марк-Андре тер Стеген се намира в решаващ етап от кариерата си в Барселона. Германецът първоначално бе взет за конкурент на Клаудио Браво, но надмина всички очаквания и сега е определян за един от най-добрите вратари в света.

Той има договор с Барселона до лятото на 2022 година. „Невъзможно е да напусна Барселона през това лято. Вече бяха проведени първите срещу между моя агент и ръководството на клуба относно подновяването на моя договор. Чувствам се добре в Барселона, а също и семейството ми се чувства добре“, коментира Тер Стеген пред DAZN.

“Когато започнахме преговорите за продължаването на моя контракт възникна въпросът с коронавируса. Преценихме, че не е идеалната ситуация да водим разговори относно моя нов договор. Пандемията е нещо по-важно от футбола и взехме решение да отложим преговорите”, добави той. "Ще бъдем много по-съсредоточени върху мачовете, които остават. В добра позиция сме, но Реал Мадрид няма да ни даде никакво място. В Шампионска лига имаме добър шанс да се класираме напред и искаме да се възползваме", продължи вратарят на Барселона.

„Прекъсването на сезона в Ла Лига не беше в най-идеалната ситуация, но успяхме да направим нов период на подготовка и това може да ни помогне. Ще бъдем много по-концентрирани и рядко сме били в толкова добро физическо състояние.“ „Вече сме играли мач без публика на „Камп Ноу“ срещу Лас Палмас. Това е нещо съвсем различно. На нас ни харесва да имаме подкрепата на феновете ни, защото именно това прави футбола толкова велик. Играта без публика не е най-привлекателното нещо.“

„Сигурен съм, че съперниците ни не са забравили Меси и не мисля, че са много щастливи, че ще трябва да се изправят отново срещу него. Лео е страхотен футболист, който може да направи разлика във всеки мач.“ „Не мисля, че при Валверде се справяхме толкова зле, но бордът на директорите прецени ситуацията и взе решение да смени треньора. Сега търсим нов подход и се стремим да владеем повече време топката.“

„До този момент имахме сезон с възходи и падения, в които трябваше да бъдем по-доминиращи. Поражението от Реал Мадрид беше тежко за нас, но всички отбори се стремят да играят на най-високо ниво срещу нас и всички могат да ви изненадат.“ „Завръщането на футбола не е свързано само с играта, а с много работни места и хора, които живеят от него и могат да запазят работата си. Повечето хора виждат само това, което се случва на терена, но когато има мачове на Барселона, баровете, хотелите и ресторантите имат повече работа. Футболът се превърна в голям бизнес, от който много хора зависят“, каза още Марк-Андре тер Стеген.

10 от Барса рухнаха срещу ПСЖ (ВИДЕО)

Вижте подробности

Барса тепърва ще нищи бъдещето на Иниго Мартинес

Атлетико Мадрид е с голям интерес към него

Изненада! Жоржиньо може да напусне Арсенал в посока Барса

Поне така твърдят в Испания

Левандовски има мегаоферта от Саудитска Арабия

Предлагат му по 100 милиона евро годишно

Барса готви продажба на Рафиня, иска поне 100 млн. евро за него

Крилото може да смени клубабар

Официално потвърдено: От Барса са отказали 200 млн. евро за Ламин Ямал

Това призна президентът на отбора Жоан Лапорта

Решено! Барса иска да задържи Кансело и Феликс за постоянно

И двамата са под наем при каталунците

Лапорта: Очакваме Фати да се върне в Барселона, такова е споразумението с Брайтън

Президентът на каталунците даде информация около младия талант

Бъдещето на Жоао Кансело в Барса изобщо не е сигурно

Ситуацията при него е сложна

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки